Antena 3 CNN Politică Oltean (PDL): N-am vreo iniţiativă legislativă, principala mea preocuparea e să ajung la guvernare

Oltean (PDL): N-am vreo iniţiativă legislativă, principala mea preocuparea e să ajung la guvernare

Oltean (PDL): N-am vreo iniţiativă legislativă, principala mea preocuparea e să ajung la guvernare
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    27 Noi 2012   •   21:55

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, a declarat că nu are pregătită vreo iniţiativă legislativă pe care să o prezinte în campania electorală, principala sa preocupare fiind "să ajungă la guvernare".

Ioan Oltean, care candidează pentru cel de-al şaselea mandat de deputat în colegiul 3 din judeţul Bistriţa-Năsăud, spune că nu vrea să se "bată în piept" cu vreo iniţiativă legislativă, pentru că în Parlament 99% dintre legile care se votează sunt iniţiate de Guvern, nu de către deputaţi şi senatori.

"Eu nu am în momentul acesta o iniţiativă precisă, nu vreau să vin şi să mă bat cu pumnul în piept pe chestiunea aceasta. De aceea, principala mea preocuparea este să ajungem la guvernare. Vreau să vă spun următorul lucru, ca să fie lucrurile foarte clare: iniţiatorul principal este Guvernul, el este cel care iniţiază, cel care vine şi face propuneri sau are iniţiativă legislativă. Parlamentarii au acest drept, dar nu vreau acum să vin şi vă enumăr eu. Cel care iniţiază, care trimite în Parlament spre adoptare legea este Guvernul. Parlamentul le adoptă, dar Guvernul le trimite, Guvernul este cel care vine cu 99% din proiecte. Tot ce se lucrează în parlament sunt, în proporţie de 99%, iniţiativele Guvernului, restul sunt ale parlamentarilor, cu anexe, vin ei fiecare cu fel de fel de trăsnăi şi de lucruri", a declarat Oltean, potrivit Agerpres.

Liderul judeţean al PDL consideră că mai important decât iniţiativele legislative este ca parlamentarul să fie prezent în plen când se dezbat legile.

"Nu pot să vin acum şi să vă spun o anumită iniţiativă legislativă, ca să mă aflu în treabă. Aş putea să vă dau zece exemple, dar nu cred că acesta este lucrul cel mai important", este de părere Oltean.

Ioan Oltean candidează în acelaşi colegiu pe care l-a câştigat şi în 2008, fiind singurul parlamentar din judeţul Bistriţa-Năsăud care şi-a adjudecat mandatul cu 50% plus unu din voturi. Colegiul 3 de Camera Deputaţilor cuprinde oraşele Năsăud şi Sângeorz-Băi şi comunele de pe Valea Sălăuţei, Valea Ilvelor şi Valea Someşului.


×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close