Oltean: Remaniere serioasă numai după a doua moţiune de cenzură a PSD, restructurare guvernamentală exclusă

18 Iun 2010   •   14:20
Oltean:  Remaniere serioasă numai după a doua moţiune de cenzură a PSD, restructurare guvernamentală exclusă

Nu se poate vorbi de remaniere guvernamentală decât după ce PSD va depune o nouă moţiune de cenzură, aşa cum a anunţat, iar restructurarea guvernamentală este exclusă în acest moment, a declarat vineri, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean. Totuşi el susţine că va fi o remaniere serioasă, cu efecte pozitive asupra activităţii Guvernului.

"Deocamdată, problema remanierii nu o punem azi, pentru că vrem să vedem care este următorul pas pe care îl face opoziţia. Dacă va depune o moţiune de cenzură, cu certitudine nu vorbim de remaniere înainte. O remaniere poate fi discutată mâine, dacă nu e vorba de o moţiune de cenzură a PSD sau după, dacă PSD va depune o moţiune, aşa cum a anunţat. Dar, vorba premierului, remanierile nu se discută, se fac. Asigur că va fi o remaniere serioasă, care va avea efecte pozitive în planul îmbunătăţirii calităţii Guvernului. Mă refer şi la cantitate şi la calitate", a declarat deputatul Ioan Oltean.

Liderul PDL a susţinut că nu se pune în acest moment nici problema unei restructurări guvernamentale. "În acest moment, este exclusă o restructurare guvernamentală. Aceasta poate fi luată în calcul, dar nu acum, ci la momentul potrivit. Acum discutăm despre restructurarea agenţiilor, despre o regândire a numărului secretarilor de stat, a vicepreşedinţilor de agenţii, a reducerii numărului de personal, pentru că aceea pe care Guvernul a făcut-o până acum s-a dovedit a fi insuficientă. Diminuarea cu 36.000 de locuri de muncă în sectorul bugetar s-a dovedit a fi o măsură insuficientă pentru diminuarea cheltuielilor", a explicat Oltean.

PSD va depune în Parlament o nouă moţiune de cenzură, la sfârşitul acestei sesiuni, demersurile urmând să înceapă în cursul săptămânii viitoare, declara, joi, preşedintele executiv al PSD Cluj, senatorul Alexandru Cordoş.

Antena3.ro

Parteneri
x close