Antena 3 CNN Politică Omul de casă al lui Udrea, Marin Anton, găsit incompatibil de ANI

Omul de casă al lui Udrea, Marin Anton, găsit incompatibil de ANI

Omul de casă al lui Udrea, Marin Anton, găsit incompatibil de ANI
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Aug 2014   •   11:11

Omul de casă al Elenei Udrea, Marin Anton, a fost găsit incompatibil de ANI. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că deputatul Marin Anton a fost în incompatibilitate timp de şapte luni, pentru că de la preluarea mandatului şi până în iulie 2013 a deţinut şi calitatea de titular al unei întreprinderi individuale. 

Potrivit legii, calitatea de deputat este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoana fizică, iar Anton a deţinut, simultan, atât funcţia de deputat, cât şi calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul "Anton D. Marin Întreprindere Individuală", arată ANI într-un comunicat de presă remis miercuri.
 
Legea prevede că persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.
 
Marin Anton a fost membru al Partidului Naţional Liberal (PNL) până în 2007, când a plecat la PDL. În aprilie 2012, el s-a întors în PNL, al cărui membru a fost până în luna martie a acestui an. Începând din acel moment, Anton a trecut în Partidul Mişcarea Populară (PMP).
 
Potrivit Forbes, deputatul Marin Anton are o avere estimată la aproape zece milioane de euro. 

Incompatibilitatea lui Marin, o nouă lovitură dată lui Udrea, după ce mezina preşedintelui a atacat-o pe aceasta. Într-o postare pe o reţea de socializare, Elena Băsescu susţine că organizaţiile PMP au "probleme" în a strânge semnături pentru candidatul formaţiunii la prezidenţiale Cristian Diaconescu, "deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru".
 

×
Subiecte în articol: Marin Anton incompatibilitate
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close