Antena 3 CNN Politică Omul din spatele lui Nicușor Dan, omagii pentru Gaddafi, Putin și Rusia

Omul din spatele lui Nicușor Dan, omagii pentru Gaddafi, Putin și Rusia

Omul din spatele lui Nicușor Dan, omagii pentru Gaddafi, Putin și Rusia
19 Mai 2017   •   13:44

Considerat omul din umbra finanțelor Uniunii Salvați România, bancherul Matei Păun, are cuvinte de laudă pentru Vladimir Putin și pentru Rusia. Nu ezită să enunțe cuvinte pozitive și despre fostul dictator libian Muammar Gadadfi, într-un interviu pentru Vice România. 

"Am fost foarte dezamăgit de școală idealistă, date fiind rezultatele pe care le-am observat în Orientul Mijlociu în ultima decadă și jumătate. Un realist ar fi spus: Gaddafi este un om rău, dar avem un dialog cu el, prin care am ajuns la un echilibru, avem niște interese pe care le urmărim, iar el e un interlocutor cu care poți să discuți. Nu sunt pro-Gaddafi, dar e absolut limpede că Libia pe vremea lui Gaddafi era o țară mult mai civilizată și sigură decât este acum. Libienii o duceau mult mai bine acum zece ani. La fel și sirienii.

Rusia a trecut printr-o perioadă extrem de traumatică în anii 90. Această schimbare de la un stat comunist la unul capitalist - Rusia e stat capitalist - a fost extrem de traumatizantă. Eu tot timpul am fost izbit de cât de asemănătoare sunt, de fapt, aceste țări: Rusia și SUA. Ambele sunt țări de frontieră, de spații enorme, ambele sunt țări unde individualismul este foarte pronunțat. Singurul oraș din lume pe care îl pot compara cu New York ca intensitate, ca energie, e Moscova. Acest excepționalism pe care îl au americanii îl au și rușii. Sunt țări care prin ce au realizat ajung să se asemene. E de remarcat ca la nivel uman, rușii și americanii se înțeleg bine. Când a intrat Putin pe scenă, Rusia era într-o dezintergrare profundă. Erau mii de asasinate în orașele mari ale Rusiei. Aici, și Occidentul a avut o oarecare vină, împingând către niște măsuri economice care au fost catastrofale", afirmă Păun, pentru revista Vice. 

×
Subiecte în articol: USR Nicușor Dan Libia Rusia Vladimir Putin
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close