Antena 3 CNN Politică Primarul Neculai Onțanu a plecat acasă. Ordonanța de reținere a expirat

Primarul Neculai Onțanu a plecat acasă. Ordonanța de reținere a expirat

Primarul Neculai Onțanu a plecat acasă. Ordonanța de reținere a expirat
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mar 2016   •   20:05

UPDATE 20.05 - Primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, a plecat acasă, joi seara, după ce ordonanța de reținere emisă pe numele său pentru 24 de ore a expirat.

Magistrații au rămas în pronunțare în acest caz și, potrivit surselor Antena 3, pronunțarea s-ar amâna pentru vineri.

La ieșirea din arest, Onțanu nu a dorit să facă declarații. Edilul s-a limitat doar la a spune că are încredere în justiție.

Informațiile au fost prezentate joi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

_____________________

Știrea inițială

Neculai Onțanu a fost adus, joi, la Curtea de Apel București, unde procurorii cer arestarea acestuia pentru 30 de zile.

"În urmă cu puțin timp a fost adus la Curtea de Apel București, urmează să intre în sala de judecată, de unde va încerca să îi convingă pe magistrați să nu fie arestat preventiv. De altfel, a fost adus cu avocata Loredana Radu, și ea propusă pentru arestare preventivă pentru 30 de zile, ambii au fost reținuți aseară pentru luare de mită. Procurorii spun că au foarte multe împotriva lui Neculai Onțanu", a explicat reporterul Antena 3, Georgiana Murgilă.

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, şi-a petrecut noaptea după gratii după ce a fost reţinut de procurorii DNA pentru o mită de 4 milioane de euro.

Acesta va fi prezentat astăzi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. În acelaşi dosar au mai fost reţinuţi secretarul Consiliului Local al sectorului 2 din Capitală şi avocata Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea. 

Cezara Radu ne spune ce legături erau între cei trei:

Primarului Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, este acuzat de către procurorii DNA de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, Onţanu a fost denunţat de către un bărbat care i-a dat şpagă două terenuri în valoare de 4,2 milioane de euro, prin doi interpuşi, pentru ca edilul sectorului doi să-l ajute să reintre în proprietatea unui teren de aproape 84.000 de metri, asupra căruia deţinea drepturi litigioase.

Unul dintre oamenii prin care Onţanu ar fi primit şpaga, avocata Loredana Claudia Radu, a fost şi ea reţinută de procurorii DNA.

În acelaşi dosar a mai fost reţinut şi Toma Şutru, secetar la Consiliului Local al sectorului 2.

Plăcerea secretarului general al primăriei Sectorului 2 a fost o şpagă de două milioane de euro, spun anchetatorii. El ar fi primit banii direct într-un cont, de la acelaşi bărbat care l-a dat pe Onţanu pe mâna procurorilor.

Reţinerea lui Neculai Onţanu a adus tensiuni şi pe scena politică. Edilul era propunerea de candidat la primăria Sectorului 2 din partea UNPR, şi a PSD.

Edilul Neculai Onţanu, avocata Loredana Radu şi secretarul Toma Şutru vor fi prezentaţi astăzi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close