Antena 3 Politică Onțanu revine în PSD și candidează la Sectorul 2. Cum arată sondajele interne: cine câștigă Capitala, pe sectoare (SURSE)

Onțanu revine în PSD și candidează la Sectorul 2. Cum arată sondajele interne: cine câștigă Capitala, pe sectoare (SURSE)

de Anca Andrei    |    30 Iul 2020   •   14:11
Onțanu revine în PSD și candidează la Sectorul 2. Cum arată sondajele interne: cine câștigă Capitala, pe sectoare (SURSE)

PSD și-a desemnat deja toți cei șase candidați la primăriile din București, anunțul urmând să fie făcut public în scurt timp, susțin surse politice. Social-democrații vor să facă alianțe cu toate partidele mici, cu excepția Pro România și să susțină toți cei șapte candidați, având șanse mari să repete aproape intehral scenariul din urmă cu patru ani.

Gabriela Firea la Primăria Capitalei, Daniel Tudorache la Sectorul 1, Neculai Onțanu la Sectorul 2, Aurelian Bădulescu la Sectorul 3, Daniel Băluță la Sectorul 4, Daniel Florea la Sectorul 5 și Gabriel Mutu la Sectorul 6 ar urma să fie cei șaăte candidați ai PSD pentru primăriile din Capitală.

Conform surselor Antena3.ro, sondajele interne ale tuturor partidelor arată câțiva candidați care au al doilea mandat aproape asigurat. Este vorba despre Robert Negoiță, la Sectorul 3 și Daniel Băluța la Sectorul 4. Cei doi stau foarte bine la capitolul încredere și nu par a avea nici adversari care să le pună probleme din partea celorlalte partide.

Cine câștigă sectoarele la Capitală

PSD ar urma să piardă sigur Primăria Sectorului 3 cu Aurelian Bădulescu, dar are șanse să le câștige pe toate celelalte șase. La Sectorul 2 este cea mai mare dispută. Dan Cristian Popescu de la PNL stă cel mai bine în sondaje, dar conform surselor Antena3.ro, Ludovic Orban ar fi dispus să lase locul lui Radu Mihaiu, de la USR, care în acest moment nu ar avea șanse în fața lui Neculai Onțanu, potrivit tuturor sondajelor.

Dacă vor candida și Dan Cristian Popescu, ca independent și Radu Mihaiu, de la USR-PLUS, atunci Neculai Onțanu are șanse maxime să redevină primar al Sectorului 2.

La Sectorul 1, lupta este strânsă și se va decide câștigătorul în campanie, Clotilde Arman și Daniel Tudoarache fiind apropiați ca procentaj. La Sectorul 5, situația se complică dacă vor candida Cristian Popescu Piedone și Marian Vanghelie și atunci Daniel Florea ar putea pierde mandatul, iar la Sectorul 6, în acest moment, în continuare favorit este Gabriel Mutu.

La Primăria Capitalei, Gabriela Firea și Nicușor Dan sunt umăr la umăr, ambii putând pierde voturi importante prin candidaturi ale PMP și Pro România.

Până pe 27 septembrie, când ar urma să aibă loc alegerile locale, nu mai este foarte mult, însă am mai văzut răsturnări spectaculoase de situație pe ultima sută de metri. Rezultatele depind foarte multe de numele pe care le vor arunca în luptă cei de la PNL și USR-PLUS și campania pe care o vor duce. În acest moment, par puțin rămași în urmă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close