Antena 3 CNN Politică Opoziţia a depus noua moţiune de cenzură

Opoziţia a depus noua moţiune de cenzură

Opoziţia a depus noua moţiune de cenzură
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Oct 2010   •   12:25

Opoziţia a depus vineri moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Boc, după ce Executivul şi-a asumat joi răspunderea pe Legea Educaţiei. Moţiunea, care are 22 de pagini, a fost depusă de viceliderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, deputatul PSD Cristian Dumitrescu şi senatorul PSD Ecaterina Andronescu, informează Mediafax.

Moţiunea de cenzură urmează să fie prezentată celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii va avea loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Pentru adoptarea unei moţiuni de cenzură sunt necesare 236 de voturi, număr mai mare decât cel al parlamentarilor din formaţiunile de opoziţie.

 


Ecaterina Andronescu anunţase anterior că moţiunea va fi depusă până în ora 16.00 şi că opoziţia a strâns toate semnăturile de care avea nevoie. “Vom depune acestă moţiune astăzi (vineri), până în ora 16,00. Avem toate semnăturile necesare, sunt finalizate toate hârtiile care însoţesc această moţiune. Avem şi semnăturile liderilor grupurilor parlamentare ale PSD şi PNL”, a declarat Ecaterina Andronescu, citat[ă de Agerpres.

Potrivit vicepreşedinteleui PSD, au fost stabilite deja cu PNL chestiunile legate de principii, urmând să se mai întâlnească cu liberalii în jurul prânzului pentru a fi finalizate toate detaliile tehnice. Moţiunea de cenzură a fost depusă şi la Camera Deputaţilor şi la Senat.
 


Preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta, a declarat vineri dimineaţă că a învăţat "o lecţie usturătoare" la moţiunea de cenzură precedentă. Liderul PSD a adăugat că, la viitoarea moţiune, nu va mai negocia cu niciun parlamentar al puterii.

„M-am învăţat minte. (...) Dacă a fost un lucru rău şi o lecţie usturătoare pe care am învăţat-o este că nu poţi să îndrepţi un lucru rău tot printr-un rău. Nu nu mai negociem cu nimeni, ne batem cu forţele noastre şi, până la urmă, vom câştiga avându-i pe oameni de partea noastră, nu neapărat pe nişte parlamentari care spun una şi fac alta'', a spus Ponta.

Joi, PSD şi PNL au anunţat că vor depune o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului, ca urmare a asumării răspunderii pe Legea Educaţiei.

Miercuri, Guvernul condus de Emil Boc a rămas în funcţie, după ce moţiunea de cenzură a Opoziţiei a fost respinsă, cu 219 voturi "pentru" şi o abţinere.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close