Antena 3 CNN Politică Opoziţia: Cabinetul Boc III propus de Negoiţă va împărtăşi soarta Guvernului Croitoru

Opoziţia: Cabinetul Boc III propus de Negoiţă va împărtăşi soarta Guvernului Croitoru

Opoziţia: Cabinetul Boc III propus de Negoiţă va împărtăşi soarta Guvernului Croitoru
Sursa foto: Victor Ponta
09 Noi 2009   •   17:59

Repezentanţii Opoziţiei au ţinut sărisipească optimismul afişat de premierul Liviu Negoiţă la anunţarea listei celor 14 miniştri cu care speră să primească votul de investitură în legislativ. Asemuit cu cabinetul propus de Lucian Croitoru, considerat în fapt un al treilea Guvern Boc, dar cu alt premier desemnat, formula de Executiv a noului premier desemnat va împărtăşi soarta predecesorului său, ameninţă reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR.
Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a subliniat că echipa guvernamentală propusă de premierul desemnat, Liviu Negoiţă, nu are nicio şansă să treacă de plenul Parlamentului deoarece nu este vorba despre un guvern de uniune naţională, ci de un guvern politic, la fel ca Executivul propus de Lucian Croitoru.

Punct de vedere similar a fost formulat şi de către liberalul Varujan Vosganian, purtător de cuvânt al PNL. "E acelaşi Guvern ca şi Guvernul Croitoru, cu alt premier desemnat. Şi spre deosebire de Guvernul celălalt care mai avea măcar o justificare palidă că primul-ministru este un tehnocrat independent, acest Guvern nu are nicio justificare de a schimba Guvernul Boc", a susţinut Vosganian.
Vicepreşedintele PNL a precizat că şi în cazul Guvernului Negoiţă rămân valabile argumentele contra exprimate de liberali la demiterea Guvernului Boc.
"Toate argumentele pe care le-am avut pentru demiterea Guvernului Boc sunt perfect valabile şi în ceea ce priveşte Guvernul Negoiţă", a arătat Vosganian, sugerând că noul cabinet propus de Negoiţă nu va primi votul liberalilor.

Omologul său social-democrat, deputatul Victor Ponta a caracterizat cabinetul propus de Negoiţă ca fiind guvernul Boc III, având în centru "baronii PDL fără de care Traian Băsescu nu mai poate acţiona".
"După ce au venit cu guvernul Boc II, condus de Croitoru, cei de la PDL vin acum cu guvernul Boc III, cu Negoiţă premier. Nu numai că nu se pune problema să votăm aşa ceva în Parlament, dar este evident că există un grup format din baronii PDL Blaga, Berceanu şi Videanu, fără de care Traian Băsescu nu mai poate acţiona, nu mai poate face niciun pas", a subliniat Ponta.
Oficialul social-democrat a susţinut că PSD nu va vota Cabinetul Negoiţă şi a apreciat că după 6 decembrie va exista un alt guvern, care să repare "dezastrul" produs de miniştrii PDL.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close