Antena 3 CNN Politică Opoziţia, la un pas de a doborî Guvernul Ungureanu. Cum afectează plecările masive din PDL raportul de forţe din Parlament

Opoziţia, la un pas de a doborî Guvernul Ungureanu. Cum afectează plecările masive din PDL raportul de forţe din Parlament

 Opoziţia, la un pas de a doborî Guvernul Ungureanu. Cum afectează plecările masive din PDL raportul de forţe din Parlament
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Apr 2012   •   07:11

După plecările masive din ultima perioadă de la partidele Puterii la cele ale Opoziţiei, formaţiunile politice fac tot felul de calcule şi strategii.

Deşi nimic nu este bătut încă în cuie, la Senat puterea pare că a pierdut definitiv orice luptă. Aici, opoziţia face legea atât al propriu cât şi la figurat. Prin demisia lui Petru Filip din PDL, opoziţia numără acum nu mai puţin de 69 de senatori, în schimb, puterea are numai 63 .

Iar dacă ar fi să dăm crezare surselor, zarurile dezertărilor sunt în continuare aruncate. Chiar şi în acest moment opoziţia îşi poate asigura de una singură cvorumul necesar pentru a-şi trece orice lege. 

Mişcări de cadre au avut loc şi la Camera Deputaţilor. Necesarul de 2 treimi din voturi , mai exact 231 pentru ca moţiunea să treacă pare un vis nu tocmai de nerealizat al opoziţiei mai ales dacă trendul "migrator' se păstrează.

Cu plecările celor doi deputaţi portocalii la PSD, puterea ajunge la un număr de de 233, în schimb ce opoziţia numără cu tot cu nou veniţii nu mai puţin de 223 de voturi.

Deci , în acest moment, matematic, opoziţia ar mai avea nevoie de 8 voturi pentru a doborî Guvernul Ungureanu.





×
Subiecte în articol: parlament pdl PSD USL Camera Deputatilor Senat
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close