Antena 3 CNN Politică Opoziţia vrea să blocheze Legea salarizării, pentru a obliga Guvernul să renunţe la tăierile cu 25%

Opoziţia vrea să blocheze Legea salarizării, pentru a obliga Guvernul să renunţe la tăierile cu 25%

Opoziţia vrea să blocheze Legea salarizării, pentru a obliga Guvernul să renunţe la tăierile cu 25%
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Dec 2010   •   16:46

Liderii Opoziţiei s-au reunit, luni, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta despre corelarea problemelor de tactică parlamentară pe care ar putea să o dezvolte împreună. În urma şedinţei s-au luat mai multe decizii referitoare la Legea salarizării, Legea bugetului de stat, precum şi la o colaborare între cele trei partide aflate în Opoziţie.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, la finalul reuniunii, că liderii celor trei partide vor face tot ce le stă în putinţă din punct de vedere ocnstituţional ca Legea salarizării unitare să nu fie adoptată în varianta acutală până la finalul acestui an. În acest fel, Guvernul va fi obligat să revină la nivelul salarial de dinainte de tăierile cu 25%, începând cu 1 ianuarie 2011, aşa cum este specificat în legea declarată constiotuţională.

Victor Ponta, după şedinţa Opoziţiei


Liderul PC, Daniel Constantin, a declarat că formaţiunea pe care o conduce va lucra alături de PNL şi PSD la o moţiune de cenzurăcare va fi depusă, cel mai probabil, săptămâna viitoare în plenul reunit al Parlamentului. Moţiunea ar urma să fie discutată după data de 1 ianuarie 2011.

Daniel Constantin, după şedinţa Opoziţiei


La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că datoria celor din Opoziţie este înlăturarea cât mai curând a actualei Puteri.

Crin Antonescu, după şedinţa Opoziţiei


Discuţii pe Legea bugetului

Cei trei lideri ai Opoziţiei au mai anunţat la finalul reuniunii de luni că săptămâna viitoare va avea loc o şedinţă la care vor participa atât liderii grupurilor parlamentare cât şi reprezentanţii administraţiilor locale. Scopul şedinţei ăl reprezintă tragerea unui semnal de alarmă referitor la felul în care sunt împărţiţi banii statului în special regiunilor conduse de PDL.

"Ce se va întâmpla la buget ţine de votul pe care parlamentarii îl vor da. Datoria noastră este să dăm un semnal de alarmă", a anunţat Crin Antonescu.

×
Subiecte în articol: opozitie blocare guvern legea bugetului
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close