Antena 3 Politică Oprea: Am fost ameninţat că voi fi terminat politic, fiindcă am refuzat să pun anumite persoane la MAI

Oprea: Am fost ameninţat că voi fi terminat politic, fiindcă am refuzat să pun anumite persoane la MAI

de Antena3.ro    |    16 Oct 2010   •   17:36
Oprea: Am fost ameninţat că voi fi terminat politic, fiindcă am refuzat să pun anumite persoane la MAI Foto: INTACT Images

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a spus, sâmbătă, la Craiova, că în perioada în care a fost ministru de Interne din partea PSD a refuzat să numească prin "ordin de partid" anumite persoane suspectate de crimă organizată în structurile de securitate naţională, fiind ameninţat că va fi "terminat politic".
   
Gabriel Oprea a declarat, în cadrul Conferinţei Judeţene de alegeri a UNPR Dolj, că a fost nominalizat pentru funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor în urma unei competiţii interne în PSD pe care a câştigat-o, informează Mediafax.
   
"Am fost coleg cu preşedintele Cristian Diaconescu în trei guverne, cu preşedintele Marian Sârbu în trei guverne. Am mai fost ministru, am mai câştigat o competiţie în fostul meu partid (PSD - n. r.), prin vot am câştigat. Dacă eşti bun, primeşti voturi. Aşa am câştigat funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor", a spus Gabriel Oprea.
   
Oprea a afirmat că este "foarte greu" să câştigi o competiţie împotriva unor oameni ca Marian Vanghelie sau Victor Hrebenciuc.
 
"Este foarte greu să câştigi o astfel de competiţie, dar am câştigat-o împotriva preşedintelui de partid, împotriva unor oameni puternici, cum sunt domnul Vanghelie, domnul Hrebenciuc. Am câştigat-o pentru că m-au votat oameni din ţară, care mă ştiau", a mai spus Oprea
   
Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a susţinut că a fost schimbat din funcţie după ce ar fi refuzat să numească în "structuri de securitate naţională" persoane suspectate de crimă organizată.
   
"În momentul în care mi s-a cerut, şi este public, să numesc la ordin de partid omeni în structuri de securitate naţională şi în momentul în care organe abilitate ale statului român spuneau că sunt suspecţi de crimă organizată, nu i-am pus. Cu orice risc", a precizat Gabriel Oprea.
   
Preşedintele executiv al UNPR a afirmat că a fost ameninţat că va fi "terminat politic" întrucât nu a numit acele persoane suspectate de crimă organizată.
  
  "Nu i-am pus şi am fost, bineînţeles, ameninţat că voi fi terminat din punct de vedere politic şi nu numai politic. S-a cerut tot de către domnul Hrebenciuc şi Vanghelie excluderea din partid, retragerea sprijinului politic, inclusiv ştergerea organizaţiei la care eram preşedinte, respectiv la PSD Ilfov. Eu cred că m-am comportat bărbăteşte şi mi-am dat demisia din toate funcţiile pe care le deţineam. Am luat-o de la zero şi este greu", a spus Gabriel Oprea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close