Antena 3 CNN Politică Oprea, avertizat de Hrebenciuc: Presiunile asupra deputaţilor PSD nu aduc lucuri bune. În timp, se întorc

Oprea, avertizat de Hrebenciuc: Presiunile asupra deputaţilor PSD nu aduc lucuri bune. În timp, se întorc

Oprea, avertizat de Hrebenciuc: Presiunile asupra deputaţilor PSD nu aduc lucuri bune. În timp, se întorc
Sursa foto: Viorel Hrebenciuc
14 Apr 2010   •   11:42

Presiunile asupra deputaţilor PSD exercitate de liderul independenţilor gabriel Oprea pentru a părăsi partidul nu aduc niciodată lucuri bune, ci dimpotrivă, în timp, "se întorc", şi-a avertizat liderul deputaţilor social-democraţi, Viorel Hrebnenciuc, fostul coleg de formaţiune. Avertismentul vine pe fondul ultimelor două achiziţii făcute de gruparea Oprea: deputaţii Luminiţa Iordache şi Constantin Mazilu, care şi-au anunţat marţi plecarea din PSD.
Prezent la şedinţa CEXn a PSD de la Călimăneşti, Hrebenciuc a mai subliniat că nu vede "favorabil" ultimele plecări din partid, mai ales că ultimii doi deputaţi care au părăsit PSD marţi nu aveau niciun alt motiv să recurgă la acest gest decât dacă au existat presiuni asupra lor.
"Sincer, nu favorabil, de ce să spun. Mai ales că sunt oameni care nu aveau niciun fel de motiv să facă acest lucru, decât presiunea care se creează asupra lor. Şi atrag atenţia domnului Oprea, în primul rând, că asemena chesitiuni nu aduc niciodată lucruri pozitive. În timp se întoarce" a prognozat Hrebenciuc, întrebat cum vede valul de demisii parlamentare din PSD către independenţi.

În replică, grupul independenţilor susţine că Hrebenciuc nu face altceva decât să dea glas temerilor acestuia legate de destinul său în PSD şi pe scena publică românească. Liderul deputaţilor social-democraţi este acuzat de foştii colegi de partid PSD că nu poate concepe un proiect politic bazat pe apelul la valori şi principii.

"Într-adevăr, aranjamentele pe care le-a făcut ani de zile în PSD încep să-şi arate efectele, dacă ne uităm la evoluţia cazului Cătălin Voicu, cel care dorea să aresteze unii colegi sau să le fabrice dosare. Cel pe care domnul Hrebenciuc l-a susţinut frenetic pentru funcţia de Ministru al Administraţiei şi Internelor. De altfel, ne surprinde ieşirea la rampă a deputatului Viorel Hrebenciuc în condiţiile în care scandalul mediatic legat de cazul Voicu l-a ţinut camuflat o vreme", mai spun independenţii.

Parlamentarii migratori se declară convinşi că "presiunea este unul din mijloace pe care le cunoaşte şi pe care le-a folosit Viorel Hrebenciuc pentru a-şi consolida rolul în PSD", adăugând că acesta este şi motivul pentru care "liderul deputaţilor social-democraţi nu poate concepe că un proiect politic poate fi pus pe picioare făcând apel la valori şi principii".

Grupul independenţilor susţine că se consolidează, spre dezamăgirea lui Hrebenciuc, care nu poate face nimic pentru a împiedica acest lucru. "Cei care ni s-au alăturat sunt ne-şantajabili şi nimeni nu poate face presiuni asupra lor. De altfel, faptul că au plecat din partidele din care făceau parte arată că nu au fost condiţionaţi de nimeni şi de nimic. Nu au avut datorii de plătit, nu au avut complicităţi şi nici afaceri care să-i lege de un anumit partid sau de un anumit politician", susţin independenţii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close