Antena 3 CNN Politică Oprea: Numirile la MAI, mai presus de interese personale sau de grup

Oprea: Numirile la MAI, mai presus de interese personale sau de grup

Oprea: Numirile la MAI, mai presus de interese personale sau de grup
12 Ian 2009   •   12:12

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea a părăsit şedinţa Biroului Permanent al PSD înainte ca aceasta să fie finalizată, lăsând pe seama colegilor săi adoptarea uneor eventuale sancţiuni în cazul său. Nu înainte ca Oprea să le explice că nominalizarea secretarilor de stat şi a lui Virgil Ardelean la DGIPI s-a făcut în numele interesului naţional şi cu respectarea prevederilor legale ce ţin de propriile atribuţii.
?În legătură cu numirea lui Virgil Ardelean pot să spun că decizia îmi aparţine deoarece legea prevede că propunerea şi revocarea secretarilor de stat se face de către mine, de ministrul de Interne. Le-am explicat respectuos colegilor mei că atâta timp cât am fost membru nu am dat dovadă de indiscliplină. În toate funcţiile în care am fost numit de PSD de-a lungul timpului am căutat să fiu cât mai performant. Dincolo de orice interes stau interesele naţionale ale României şi siguranţa pentru cetăţean?, a afirmat Oprea.
Gabriel Oprea a amintit că priorităţile sale ca ministru de Interne sunt: siguranţa pentru cetăţeni, descentralizarea comunităţilor locale şi aderarea la spaţiul Schengen.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gabriel Oprea explicatii
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close