Antena 3 CNN Politică Oprea: Sârbu şi Diaconescu au experienţă şi pot conduce anumite ministere

Oprea: Sârbu şi Diaconescu au experienţă şi pot conduce anumite ministere

Oprea: Sârbu şi Diaconescu au experienţă şi pot conduce anumite ministere
Sursa foto: Gabriel Oprea
09 Iun 2010   •   10:44

UNPR este pregătită să îi ofere pe Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu ca miniştri în cabinetul Boc, în caz de remanierea a declarat liderul Gabriel Oprea. El a mai precizat însă că nu a exercitat şi nu va exercita presiuni asupra PDL pentru a obţine mai mult.
"Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu au experienţă şi pot conduce anumite ministere. Dacă ni se va cere să intrăm, o vom face", a spus Oprea, citat de cotidianul Gândul.
Între timp, vocile din coaliţie care consideră că unii miniştri nu au performat se înmulţesc. "Personal, cred că unii dintre miniştri trebuie remaniaţi pentru că nu şi-au făcut treaba aşa cum ar fi fost necesar. Dar asta rămâne de discutat în coaliţie, aşa cum rămâne de discutat dacă este necesar sau nu ca UDMR să mai preia şi alte portofolii în actualul guvern. În ceea ce-i priveşte pe miniştrii UDMR, nimeni nu a ridicat obiecţii împotriva lor, pentru că au făcut ceea ce trebuia", a declarat senatorul Gyorgy Frunda.
Marian Sârbu a deţinut portofoliul Muncii în Guvernul PSD din perioada 2000-2004 şi în Guvernul PDL-PSD din 2008. De asemenea, preşedintele Băsescu l-a invitat pe social-democratul Marian Sârbu, la momentul consultărilor pentru formarea actualului Cabinet, să preia portofoliul Muncii.
Pe de altă parte, Cristian Diaconescu a deţinut portofoliul Externelor în Cabinetul condus de Emil Boc în anul 2009, dar şi, pentru o scurtă perioadă, portofoliul Justiţiei în Guvernul PSD condus de Adrian Năstase.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Oprea ministere diaconescu UNPR experienta
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close