Antena 3 Politică Oprescu: Au fost aprobate patru întrebări din şapte pentru referendumul de pe 26 iunie

Oprescu: Au fost aprobate patru întrebări din şapte pentru referendumul de pe 26 iunie

de Antena3.ro    |    10 Mai 2011   •   18:46
Oprescu: Au fost aprobate patru întrebări din şapte pentru referendumul de pe 26 iunie
Sursa foto: Foto: Intact Images

Preşedinţii partidelor din CGMB au ajuns la un acord, la întâlnirea de marţi, cu privire la reducerea numărului de întrebări pe buletinele de vot de la referendumul local. Astfel s-a stabilit că numărul întrebărilor va fi de patru şi nu şapte, cum fusese stabilit iniţial, potrivit primarului Sorin Oprescu.

Iată cele patru întrebări aprobate:

 • Sunteţi de acord cu defiinţarea consiliilor locale de sector?
 • Sunteţi de acord ca primarii de sector să fie aleşi de CGMB?
 • Sunteţi de acord să fie consilierii aleşi prin vot uninominal?
 • Sunteţi de acord să existe buget unic la nivelul Capitalei?

 • În aceeaşi întâlnire s-a mai stabilit şi ca sediul pentru Biroul Electoral Municipal (BEM) să fie la Palatul Copiilor, iar pentru organizarea referendumului ar urma să fie alocaţi 1,2 milioane de lei.

  Edilul Capitalei a mai explicat că deşi discuţiile cu liderii partidelor reprezentate în CGMB vor continua şi joi, "dar în acest moment se cam ştie ce este de făcut", a mai spus Sorin Oprescu. El a precizat că toate aceste hotărâri trebuie aprobate de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

  Primăria Capitalei arată, marţi, într-un comunicat de presă, că toate demersurile tehnice necesare organizarii referendumului au fost făcute deja de primarul general Sorin Oprescu.
   

  Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

  ×
  Parteneri
  x close