Antena 3 CNN Politică Oprescu: Criza politică e întreţinută artificial de Băsescu

Oprescu: Criza politică e întreţinută artificial de Băsescu

Oprescu: Criza politică e întreţinută artificial de Băsescu
Sursa foto: sorin oprescu
10 Noi 2009   •   00:47

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, că preşedintele Traian Băsescu "întreţine criza politică pentru a-şi menţine partidul la putere".
"Criza este întreţinută artificial de Traian Băsescu pentru a-şi menţine partidul la putere, pentru a trece mai uşor acest ciclu electoral", a declarat Sorin Oprescu.
Candidatul independent a arătat că a observat, cu ocazia vizitei la Satu Mare, că locuitorii judeţului sunt "frustraţi" pentru că "politicienii de la Bucureşti i-au uitat din punctul de vedere al infrastructurii şi al posibilităţilor de dezvoltare".
Pledând pentru un preşedinte independent, Sorin Oprescu a declarat că el nu are "nici stăpâni, nici butoane". Oprescu a afirmat că premierul trebuie să fie şi el un independent, un tehnocrat, care să-şi desemneze miniştri profesionişti, care se găsesc în partidele politice.
Candidatul independent a adăugat că premierul potrivit ar fi Daniel Dăianu, dar "partidele cu mare apetit şi l-au însuşit pe Klaus Iohanis", transmite Mediafax.
Candidatul Oprescu a promis că, în cazul în care ajunge preşedinte, îi va linişti pe "nebunii ăştia" şi va instala o stare de normalitate.
De asemenea, Sorin Oprescu a mai declarat că în ţara lui "n-avem bani" şi "merge şi aşa" există "cretini" care taie nişte zero-uri de la anumite ministere, precum cel al Sănătăţii, pentru a rezolva criza economică.
"Am ajuns la ridicolul ridicolului. În ţara asta, care e a lui Ťn-avem baniť şi a lui Ťmerge şi aşať există nişte cretini care cred că dacă taie nişte zero-uri de la anumite ministere, cum e cel al Sănătăţii, rezolvă criza economică. Nu se mai poate tolera aşa ceva", a declarat Sorin Oprescu.
Candidatul independent a declarat că este inadmisibil şi ridicol ca nevăzătorii care au această deficienţă fizică din naştere să fie chemaţi anual la comisiile de specialitate pentru prelungirea încadrării în grad de handicap, aceeaşi situaţie fiind întâlnită şi la bolnavi care au amputate membrele.

"Sunt chemaţi oameni cu amputaţii o dată pe an pentru a li se spune că nu mai sunt în gradul II, ci în III, că nu mai corespund criteriilor şi uite aşa se iau nişte bani şi de acolo. Taie şi de la ei fonduri să rezolve criza. Apoi se enervează pe însoţitorii persoanelor cu handicap, îi taie de pe liste şi mai fac rost de nişte bani", a spus Oprescu.

Acesta a declarat că există oameni în sistemul sanitar care "îşi bat joc de persoanele cu handicap, deşi acestea au nevoie de bani ca să trăiască".

Privitor la criză şi la condiţiile economice actuale din România, Oprescu a spus că "sunt bani în ţară, dar că sunt folosiţi aiurea".

Candidatul independent a adăugat că pensiile trebuie menţinute cel puţin la nivelul la care sunt acum şi indexate în raport cu inflaţia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare radicală la cardul de sănătate. Anunţul Ministrului Digitalizării
x close