Antena 3 CNN Politică Sorin Oprescu susține că nu mai candidează la Primăria Capitalei: "Din păcate, rămâne doar o dorință..."

Sorin Oprescu susține că nu mai candidează la Primăria Capitalei: "Din păcate, rămâne doar o dorință..."

Sorin Oprescu susține că nu mai candidează la Primăria Capitalei: "Din păcate, rămâne doar o dorință..."
Sursa foto: Foto: VideoNews
25 Apr 2016   •   11:15

Fostul Primar General al Capitalei, Sorin Oprescu, a ajuns luni dimineață la Curtea de Apel, unde a stat de vorbă câteva minute cu jurnaliștii.

Sorin Oprescu a fost întrebat de jurnaliști dacă are de gând să candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Fostul edil a explicat că nu poate.

"Dacă nu mă oprea morala, dacă nu mă oprea controlul judiciar, dacă era o altă situaţie, sigur că eram prezent acolo. La urma urmei, doresc să duc la bun sfârşit ceea ce am început. Din păcate, rămâne o dorinţă. În al doilea rând, aş vrea să nu se uite ca sunt sub control judiciar"

Oprescu a explicat că, în România, acționează prezumția de vinovăție și că trebuie să dovedească faptul că este nevinovat.

"La noi este exact invers, trebuie să dovedești tu că ești nevinovat, pentru că la noi acționează, în acest moment, prezumția de vinovăție, nu de nevinovăție. Și atunci, în condițiile unei societăți cu derapajel ei, îți adaptezi propria morală la timpurile pe care le trăiești."

Întrebat cum comentează candidatura lui Piedone, Oprescu a explicat că “fiecare om își are morala lui, fiecare își are educația lui și acționează în consecință.”

În schimb, Oprescu a vorbit despre Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Capitalei: “E o doamnă care s-a pregătit foarte bine, din câte știu eu. Cred că are și voința și putința să construiască în București. Pentru asta, este una din persoanele pe care o respect în mod deosebit, tocmai pentru faptul că este o femeie de acțiune”, a explicat Oprescu.

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close