Antena 3 CNN Politică Oprişan i-a cerut DEMISIA lui Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei

Oprişan i-a cerut DEMISIA lui Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei

Oprişan i-a cerut DEMISIA lui Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei
18 Feb 2015   •   20:07

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan i-a cerut, miercuri, în BPN, demisia lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ca urmare a adoptării în Comisia de Cod electoral a votului indirect pentru preşedinţii de CJ.

"Trebuie înţeles un lucru. Eu s-ar putea să nu mai candidez în anul 2016 la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să facem o lege serioasă, o lege solidă, o lege modernă pentru alegerea autortiăţilor administraţiei locale, de o asemenea manieră în care să mergem spre ţările civilizate ale Uniunii Europene şi să nu rămânem cantonaţi, înainte de 1989, cum există în acest moment situaţia în România", a declarat Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.
Totodată, Oprişan i-a cerut demisia lui Zgonea şi din funcţia de preşedinte al Comisiei de Cod electoral.

Sursele citate au arătat că Zgonea i-a spus lui Oprişan în şedinţă că îşi dă oricând demisia, că nu a greşit cu nimic, întrucât PSD are doar cinci voturi în Comisia de Cod electoral.

Membrii Comisiei de cod electoral au decis, luni, de principiu, ca preşedinţii consiliilor judeţene să fie aleşi, prin vot indirect, dintre membrii consiliilor şi de către aceştia.

Aceştia au decis, de asemenea, ca acesta să fie ales pe listă, ca şi restul membrilor Consiliului Judeţean.

Decizia a fost luată cu 14 voturi "pentru" şi o abţinere.

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, întrebat în legătură cu nemulţumirile social-democraţilor privind decizia din comisia de cod electoral ca preşedinţii de CJ să fie aleşi prin vot indirect, că aceasta e propunerea care a întrunit majoritatea, adăugând că ”trebuie să ne supunem votului”.

×
Subiecte în articol: Marian Oprisan demisie valeriu zgonea
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close