Antena 3 CNN Politică Oprişan îi cere lui Geoană să-şi depună mandatul de preşedinte PSD şi să încerce reinvestirea la viitorul Congres

Oprişan îi cere lui Geoană să-şi depună mandatul de preşedinte PSD şi să încerce reinvestirea la viitorul Congres

Oprişan îi cere lui Geoană să-şi depună mandatul de preşedinte PSD şi să încerce reinvestirea la viitorul Congres
Sursa foto: Marian Opriºan
18 Dec 2009   •   13:35

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan a anunţat că va ridica vineri, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului, problema mandatului liderului Mircea Geoană. Oprişan a apreciat că Geoană ar trebui să-şi depună deja mandatul de preşedinte PSD şi să se prezinte astfel în faţa congresului PSD pentru a putea să-şi recapete funcţia. Liderul PSD Vrancea a acuzat greşelile făcute de PSD în timpul conducerii lui Geoană, dând ca exemplu încercare de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.
"Domnul Geoană, şi spun foarte clar, pentru că în acest moment eu nu îl sfătuiesc să-şi depună sau să nu-şi depună mandatul, pentru că va veni un moment în care va trebui să şi-l depună fără ca să îi mai ceară cineva acest lucru. Un lucru este foarte clar: dacă dânsul a câştigat alegerile, să meargă la Cotroceni, dar, dacă le-a pierdut, ca în orice ţară civilizată, trebuie să îşi depună mandatul", a declarat Oprişan.
Întrebat când ar trebui ca Geoană să facă acest gest, Oprişan s-a referit la "momentul actual". "În luna ianuarie sau februarie se impune o analiză internă, dar până atunci domnia sa (Mircea Geoană - n.r.) trebuie să-şi depună mandatul, să prezinte la Congres cu demisia din funcţia de preşedinte. Dacă congresul partidului îl reinvesteşte cu funcţia de preşedinte al PSD, ok, dacă nu, există şi alte variante", a mai afirmat Oprişan.
Liderul PSD Vrancea a respins şi apelul la unitate formulat de Marian Vanghelie către cei care au "mişunat" în jurul lui Mircea Geoană până acum iar acu dau semne de răzvrătire. Oprişan a amintit că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul lui Adrian Năstase, dar când a pierdut alegerile i s-a cerut şi fostului lider mandatul. "Eu vă rog să vă aduceţi aminte, în ceea ce mă priveşte, pentru că eu sunt un om sincer, corect şi cu coloană vertebrală, că am mişunat şi în jurul lui Adrian Năstase şi cînd în 2004 a pierdut alegerile i-am cerut acelaşi lucru pe care partidul trebuie să i-l ceară astăzi şi lui Mircea Geoană", a arătat Oprişan.
Liderul PSD Vrancea a criticat PSD pentru greşelile făcute în trecut, dând exemplul suspendării lui Traian Băsescu, care, în opinia lui Oprişan, ar fi trebuit oprită în Parlament. "Noi vorbim de un şir lung de greşeli. Suspendarea preşedintelui Băsescu, care în loc să oprim în Parlament am dus-o în referendum. Faptul că ne-am bătut joc de munca sutelor de mii de membri ai PSD care au muncit şi au crezut şi au investit sentimente, muncă şi resurse umane", a susţinut Oprişan.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close