Antena 3 CNN Politică Orban a luat foc după decizia CCR: A dat satisfacție PSD-ului. Afectează atribuțiile Președintelui

Orban a luat foc după decizia CCR: A dat satisfacție PSD-ului. Afectează atribuțiile Președintelui

Ludovic Orban susține că CCR a dat satisfacție PSD-ul prin decizia pe care a luat-o cu privire la conflictul juridic de natură constituţională între preşedintele Klaus Iohannis şi Parlament.

Orban a luat foc după decizia CCR: A dat satisfacție PSD-ului. Afectează atribuțiile Președintelui
Sursa foto: Foto: gov.ro
24 Feb 2020   •   16:31

”Nu pot să remarc un partizanat al PSD. CCR i-a dat satisfacție PSD-ului. Este clar că deciziile CCR afectează atribuțiile președintelui României. Este persoana publică cu cea mai mare legitimitate din statul român.

De câțiva ani CCR, prin deciziile pe care le ia, afectează atribuțiile președintelui. Președintele nu este constrâns să numească un premier.

Dacă citiți Constituția veți vedea că președintele nu e constrâns să numească un premier de la un partid. Există o procedură constituținală bine stabilită, că doar dacă un  partid a obținut 50% plus 1, atunci președintele este obligat să numească un candidat de la același partid. Eu cred că în toate deciziile pe care la ia CCR cel mai important lucru este litera și spiritul Constituției.Sigur că trebuie să așteptăm motivarea. Din punctul meu de vedere, procedura trebuia să se deruleze. Simpla comunicare a unei decizii nu trebuia să blocheze ședința. Mă întreb cine blochează învestirea guvernului? Noi sau PSD?

Voința oamenilor nu poate fi înfrântă de o majoritate parlamentară nocivă, retrogradă, nici de deciziile CCR, pentru că mai devreme, sau mai târziu, această voință se va exprima. Un vot care se va da fie cu ocazia alegerilor anticipate, fie cu ocazia alegerilor la termen. Cetățenii s-au săturat de PSD și modul în care feudează interesele statului. Această voință va fi transformată în reviziuri de Constituție și de legi.

Voința oamenilor nu poate fi înfrântă de o majoritate parlamentară nocivă, retrogradă, nici de deciziile CCR, pentru că mai devreme, sau mai târziu, această voință se va exprima. Un vot care se va da fie cu ocazia alegerilor anticipate, fie cu ocazia alegerilor la termen. Cetățenii s-au săturat de PSD și modul în care feudează interesele statului. Această voință va fi transformată în reviziuri de Constituție și de legi.”, a precizat Ludovic Orban în Parlament. 

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să convoace partidele la consultări şi să facă o nouă nominalizare de premier.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close