Antena 3 CNN Politică Orban ar putea pierde funcţia de prim-vicepreşedinte PNL. Antonescu: Mă gândesc să renunţ la ea

Orban ar putea pierde funcţia de prim-vicepreşedinte PNL. Antonescu: Mă gândesc să renunţ la ea

Orban ar putea pierde funcţia de prim-vicepreşedinte PNL. Antonescu: Mă gândesc să renunţ la ea
Sursa foto: Crin Antonescu
02 Feb 2010   •   10:21

La viitorul Congres PNL, Ludovic Orban va avea cele mai mari probleme în a se menţine în postul de primvicepreşedinte. Mai vechiul său aliat, Crin Antonescu a dat un semnal luni seară că este dispus să satisfacă doleanţele vicepreşedinţilor conduşi de Relu Fenechiu de desfiinţare a funcţiei numărul doi în partid. De altfel nu numai Fenechiu a afirmat că nu vede necesitatea acestei bfuncţii. Şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat recent că este de părere că funcţia de prim vicepreşedinte este inutilă în PNL.
Preşedintele PNL a declarat, la Realitatea TV, că este posibil să renunţe la funcţia de prim-vicepreşedinte, invocând tensiunile apărute şi de care partidul său nu ar avea nevoie. El a recunoscut că funcţia de prim-vicepreşedinte este necesară, îl ajută în gestionarea treburilor partidului, de aceea nici nu a luat o decizie clară în acest sens.
"În primul rând această funcţie nu e una legată definitiv sau intrisec de Ludovic Orban. Ludovic Orban este omul care a câştigat-o la congres prin votul colegilor noştri. Nu sunt în acest moment hotărât. E posibil să renunţ la ea, din punctul meu de vedere, pentru că a generat întradevăr o serie de tensiuni de care nu avem nevoie, pe care nu mi le explic de altfel, pentru că e o funcţie care ar fi necesară, o fucnţie care pe mine cel puţin ca preşedinte, mă ajută. nu am luat o decizie", a susţinut Crin Antonescu.
El a subliniat că "marea miză a Congresului" nu este nici dacă va candida cineva împotriva sa sau dacă va candida el însuşi, menţionând că nici acest lucru nu e sigur sută la sută, ci numai dacă întradevăr "partidul va da un mandat pentru o reformă destul de puternică, destul de profundă".
Antena3.ro

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close