Antena 3 CNN Politică Orban: Asumarea e o sfidare la adresa societăţii, PNL depune moţiune de cenzură

Orban: Asumarea e o sfidare la adresa societăţii, PNL depune moţiune de cenzură

Orban: Asumarea e o sfidare la adresa societăţii, PNL depune moţiune de cenzură
Sursa foto: ludovic orban
11 Iun 2009   •   07:21

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că decizia Guvernului de a adopta Codurile juridice prin asumarea răspunderii este o sfidare la adresa societăţii româneşti, solicitând renunţarea la această "scamatorie" şi ameninţând Executivul cu moţiunea de cenzură.

"E o sfidare la adresa societăţii şi a fiecărui cetăţean român asumarea Codurilor fără o dezbatere parlamentare şi o dezbatere publică serioasă. Nu poţi să înlocuieşti peste noapte un cod civil care a avut o trăinicie de peste 150 de ani, să ştergi cu buretele şi să înlocuieşti un act normativ atât de durabil printr-un fuşerai făcut la comanda unor grupuri de interese. Solicităm Guvernului să renunţe la asumarea răspunderii, iar textele repsective să fie supuse unor dezbateri publice serioase, la care să participe reprezentanţii tututor organizaţiilor din societatea civilă. În caz contrar, PNL, aşa cum am hotărât cu mai mult timp în urmă, va înainta moţiune de cenzură împotriva Executivului", a susţinut Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Liderul liberal a menţionat că "BPC al PNL a hotărât să înainteze moţiune de cenzură în cazul în care Guvernul Boc ignoră voinţa exprimată de societate pe aceste Coduri şi le adoptă prin asumarea răspunderii".

Orban a subliniat că cele patru coduri afectează viaţa a milioane de cetăţeni români şi nu pot să fie rezultatul "unei şuşe" între PDL şi PSD şi să nu fie rezultatul voinţei exprimate de opinia publică şi de cei mai importanţi reprezentanţi ai societăţii civile şi ai românilor care vor să îşi exprime punctul de vedere pe aceste coduri.

Întrebat dacă această dezbatere nu ar întârzia prea mult adoptarea codurilor, liderul liberal a menţionat că "e mai important ca România să aibă nişte coduri care să reprezinte voinţa de normalitate a cetăţeanului, decât nişte coduri scoase din pălăria de prestidigitator a lui Băsescu şi a lui Geoană".

Guvernul a luat, în şedinţa de miercuri, decizia de a declanşa procedura de asumare a răspunderii pe proiectele de coduri penal şi civil, documentele fiind adoptate în forma rezultată în urma dezbaterilor din comisiile parlamentare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close