Antena 3 CNN Politică Atac dur al premierului Ludovic Orban la adresa ministrului de Finanţe, Florin Cîţu

Atac dur al premierului Ludovic Orban la adresa ministrului de Finanţe, Florin Cîţu

Atac dur al premierului Ludovic Orban la adresa ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, după ce acesta a declarat că nu susţine ideea trimiterii bugetarilor prin rotaţie, câte două săptămâni, în şomaj tehmic.

Atac dur al premierului Ludovic Orban la adresa ministrului de Finanţe, Florin Cîţu
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    17 Apr 2020   •   12:52

Premierul a afirmat, ironic, că şeful de la Finanţe era ocupat cu rectificarea bugetară şi poate de aceea nu a avut timp să se ocupe şi de proiectul şomajului tehnic.

"Domnul ministru al Finanțelor era ocupat cu ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară, proiect pe care l-a înaintat în guvern și pe care l-am aprobat. În acest proiect era vitală rectificarea, motiv pentru care în decretul președintelui Iohannis a fost prevăzută rectificarea bugetară pentru a suplimenta cheltuielile pentru Sănătate care erau absolut necesare pentru a face față nevoilor de întărire a sistemului de sănătate și tuturor celorlalte categorii de cheltuieli, fie cu carantina, fie cu izolarea la domiciliu, fie cu achiziția de echipamente. 

Au crescut și cheltuielile pe zona Apărării și Ordinii Publice și am crescut alocările pe zona Ministerului Muncii pentru a plăti șomajul tehnic. Avem solicitări pentru peste 550.000 de angajați.

Am supliment cu 10 miliarde până la 15 miliarde plafonul pentru care garantăm și subvenționăm dobânda pentru creditele pentru IMM pentru capitalul de lucru sau de investiții. Practic am modelat bugetul după necesitățile generate de apariția acestei epidemii", a spus Ludovic Orban, joi, la Digi 24.

Ludovic Orban, atac la adresa ministrului de Finanţe

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban atac
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close