Orban: Băsescu este independent precum Hong Kong-ul

08 Sep 2009   •   04:03
Orban: Băsescu este independent precum Hong Kong-ul
ludovic orban

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară, că PDL a modificat legea electorală pentru a putea avea delegaţi la secţiile de votare, menţionând că Traian Băsescu nu poate candida din partea PDL decât dacă îşi dă demisia şi comparând independenţa acestuia cu a Hong Kong-ului.

"Democrat-liberalii au modificat legea pentru Băsescu şi pentru PDL. Preşedintele României nu are voie să fie membru de partid, ca atare este obligat să candideze ca independent, aşa cum prevede legea, dar el este independent precum e Hong Kong-ul", a declarat Ludovic Orban, pentru Mediafax.

Liderul PNL a explicat că, dacă "Băsescu nu-şi dă demisia din funcţia de preşedinte, este obligat să candideze independent, pentru că, în calitate de preşedinte, nu are voie să fie membru de partid".

El a menţionat că, prin candidatura ca independent a lui Băsescu, PDL, neavând candidat la prezidenţiale, "nu avea dreptul să-şi pună delegaţi la secţiile de votare". "Ca atare, au modificat ordonanţa ca să li se permită domnilor de la PDL să îşi desemneze delegaţi în secţiile de votare", a conchis Orban.
Antena3.ro

ExitPOLL
Parteneri
x close