Antena 3 CNN Politică Orban, compliment pentru Udrea:?În Guvern nu am văzut decât o femeie, care este mai bărbat decât ceilalţi?

Orban, compliment pentru Udrea:?În Guvern nu am văzut decât o femeie, care este mai bărbat decât ceilalţi?

Orban, compliment pentru Udrea:?În Guvern nu am văzut decât o femeie, care este mai bărbat decât ceilalţi?
Sursa foto: Ludovic Orban
22 Dec 2009   •   14:17

Deputatul PNL Ludovic Orban a criticat marţi, dominaţia bărbaţilor şi discriminarea existentă în guvernul popus de Emil Boc, el remarcând că în executivul propus de către premierul desemnat există doar o femeie care "este mai bărbat decât ceilalţi". Liderul PNL a făcut referire la Elena Udrea, propusă în fruntea Ministerului Dezvoltării şi Turismului. Orban este cel care a condus comisia parlamentară de anchetă în cazul Ministerului Turismului, comisie care a cerut declanşarea procedurilor pentru începerea urmăririi penale pentru Elena Udrea, pentru modul în care a gestionat fondurile acestei instituţii şi abuz în serviciu.
Orban l-a întrebat la audieri pe Mihai Şeitan, propus pentru funcţia de ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, cum va aplica noul Executiv prevederea din programul de guvernare referitoare la "eliminarea condiţiei discriminatorii a femeii pe piaţa muncii în viaţa politică prin consolidarea reprezentării femeii în Parlament şi în primele două linii ierarhice ale Guvernului".
"Cum doriţi să consolidaţi reprezentarea femeilor în Parlament şi în cele două linii ale Guvernului? În acest Guvern nu am văzut decât o femeie, care este mai bărbat decât ceilalţi", a arătat Orban, sugerând că este vorba despre Elena Udrea, propusă pentru funcţia de ministru al Turismului şi Dezvoltării.
Şeitan a recunoscut că de data aceasta nu prea sunt femei în Guvern, dar că această situaţie ar putea fi remediată printr-o restructurare a Guvernului sau noi guverne. "De data aceasta nu sunt, dar or să mai fie restructurării, guverne noi şi sunt convins că vor mai fi multe femei în Guvern", a precizat ministrul propus pentru portofoliul Muncii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close