Antena 3 CNN Politică Orban, curtat de PDL: Oricând aleg calitatea de simplu membru PNL, decât cea de preşedinte la PDL

Orban, curtat de PDL: Oricând aleg calitatea de simplu membru PNL, decât cea de preşedinte la PDL

Orban, curtat de PDL: Oricând aleg calitatea de simplu membru PNL, decât cea de preşedinte la PDL
Sursa foto: Ludovic Orban
22 Apr 2010   •   16:52

Fostul prim-vicepreşedinte al PNL Ludovic Orban recunoaşte că după eşecul înregistrat la ultimul Congres de partid a fost "curtat" de "foarte mulţi" să se înscrie în PDL, menţionând că a fost jignit de aceste propuneri. Şi PSD i-a făcut în glumă o propunere similară, susţine Orban într-un interviu publicat joi de revista "Q Magazin". El mai susţine că nu a fost marginalizat, după Congres, de actuala echipă de conducere a PNL.

"După Congres foarte mulţi m-au curtat să mă duc la PDL. Foarte mulţi m-au întrebat dacă nu vreau să trec la PDL şi le-am spus că mă jignesc. Le-am spus că, dacă ar fi să aleg între calitatea de simplu membru al PNL şi cea de preşedinte al PDL, aş alege calitatea de simplu membru al PNL. Au fost foarte mulţi (de la PDL - n.r.) care au crezut că, dacă la Congres nu au ieşit lucrurile aşa cum am vrut eu, ar fi o ocazie potrivită să mă treacă în vitrina cu trofee", a spus fostul lider al PNL.

Ludovic Orban a precizat că a primit o propunere şi din partea social-democraţilor, "însă doar în glumă". "De altfel, atitudinea mea faţă de PSD este constantă în ultimii 20 de ani. Chiar dacă eu colaborez cu social-democraţii în calitate de parlamentari ai opoziţiei, pentru mine acest partid nu s-a schimbat. Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba", a mai afirmat Orban.

El a lansat totuşi o săgeată către actualul lider PNL, Crin Antonescu, ţinând să sublinieze că "implicarea unui lider al partidului nu trebuie să fie direct proporţională cu înălţimea funcţiei pe care o deţine".
"Trebuie să fie direct proporţională cu măsura în care înţelege nevoia ca PNL să se dezvolte în continuare", a spus Orban.
Întrebat dacă are o relaţie politică tensionată cu actualul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, Orban a reamintit că a fost deranjat de măsura luată la cererea lui Crin Antonescu, imediat după Congres, "de decapitare a unor lideri de organizaţii" care îi sunt apropiaţi lui.
"Cu toate acestea, sper că acum în cele 26 de filiale cu probleme să se organizeze alegeri corecte, astfel încât la nivelul fiecărei structuri judeţene să existe conduceri legitime care să se angajeze de acum încolo în pregătirea alegerilor, locale şi parlamentare din 2012", a conchis Orban.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Orban PNL PSD membru
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close