Antena 3 CNN Politică Fost judecător CCR: Orban să ia act de decizia magistraților Curții Constituționale și să își depună mandatul

Fost judecător CCR: Orban să ia act de decizia magistraților Curții Constituționale și să își depună mandatul

Premierul desemnat Ludovic Orban ar trebui să ia act de decizia Curții Constituționale, care arată că există conflict între preşedintele Iohannis şi Parlament, și să își depună mandatul, a anunțat fostul judecător CCR, Toni Greblă.

Fost judecător CCR: Orban să ia act de decizia magistraților Curții Constituționale și să își depună mandatul
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Feb 2020   •   15:18

Având în vedere situația actuală din țară și din regiune, nu cred că președintele Iohannis ar trebui să mai aștepte motivarea Curții Constituționale, a mai spus Toni Greblă, la Antena 3.

Potrivit lui Greblă, pemierul desemnat Ludovic Orban ar trebui să constate că a intervenit decizia CCR și că nu poate închega o majoritate parlamentară, drept urmare azi ar trebui să își depună mandatul.

La rândul său, președintele Klaus Iohannis ar trebui să ia act de depunerea mandatului de către Orban și să declanșeze noi negocieri cu partidele parlamentare, a mai spus fostul judecător al Curții Constituționale.

Magistraţii CCR au constatat, astăzi, că există un conflict juridic de natură constituţională între preşedintele Klaus Iohannis şi Parlament, astfel că sesizarea PSD a fost admisă, potrivit unor surse citate de Antena 3.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close