Antena 3 Politică Orban despre votul în cazul Plumb: „O majoritate nocivă ia decizii împotriva interesului general al României"

Orban despre votul în cazul Plumb: „O majoritate nocivă ia decizii împotriva interesului general al României"

17 Oct 2017   •   16:16
Orban despre votul în cazul Plumb: „O majoritate nocivă ia decizii împotriva interesului general al României" FOTO: Agerpres

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a comentat marți votul dat în Camera Deputaților în cazul solicitării DNA referitoare la Rovana Plumb, afirmând că „o majoritate nocivă ia decizii împotriva interesului general al României".

„O majoritate parlamentară nocivă, condusă de lideri certați cu legea, ia decizii împotriva interesului general al României. Deputații PSD, ALDE, UDMR nu mai acceptă ca vreun coleg de-al lor să fie nici măcar cercetat penal. Orice demers al justiției este blocat în Parlament, care se substituie celor abilitați de Constituție și de lege să decidă dacă cineva este sau nu vinovat. Unul dintre puținele puncte negative rămase în rapoartele din cadrul MCV este tocmai împiedicarea de către majoritatea parlamentară a derulării anchetelor penale. Și exact asta face în continuare coaliția anti-justiție. Adică ne condamnă pe toți românii la menținerea acestui statut deloc onorant pentru noi. DNA nu a cerut nici reținere, nici arestare preventivă, nici sechestru, ci doar să poată derula ancheta penală. Răspunsul majorității arată clar gregarismul caracteristic spiritului de clan mafiot", a scris Orban, pe Facebook.

El a precizat că oamenii trebuie să facă diferența între cei care au votat la vedere toate solicitările justiției și cei care le blochează.

„Dacă nu se mai dorește un Parlament dominat de frăția corupților, este necesară prezența la vot și acordarea votului către cei corecți", a mai scris Orban.

Camera Deputaților a respins marți solicitarea DNA privind efectuarea urmăririi penale a deputatului social-democrat Rovana Plumb, fost ministru al Mediului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close