Antena 3 CNN Politică Orban îl contrazice pe Băsescu: Nu există soluţia amânării. Iohannis trebuie să fie premier

Orban îl contrazice pe Băsescu: Nu există soluţia amânării. Iohannis trebuie să fie premier

Orban îl contrazice pe Băsescu: Nu există soluţia amânării. Iohannis trebuie să fie premier
Sursa foto: Ludovic Orban
06 Noi 2009   •   11:44

Nu există mai multe soluţii de premier sau de guvern , ci numai soluţia sprijinită de PSD,PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale de spjiniare priomarului Klaius Iohannis pentru funcţia de premier, a declarat primvicepreşedintele PNL, Ludovic Orban. Liderul liberal a ţinut să infirme teza acreditată de preşedintele Traian Băsescu ce a a susţinerii de către partidele politice invitate la consultări a alaternativei amânării desemnării unui nou premier după alegerile prezidenţiale. Potrviti lui Orban, PNL nu a venit niciodată cu o astfel de propunere.

?S-a creat o percepţie că ar exista mai multe soluţii. Nu există mai multe soluţii ci opţiunea PSD PNL, UDMR şi al reprezentanţilor grupului parlamentar al minorităţilor naţionale care îl sprijină pentru a fi premier pe primarul Klaus Iohannis? a explicat Orban.

De altfel,la consultările de astăzi dimineaţă, prim-vicepreşedinteleliberal a avut un schimb de replici cu şeful statului el punând sub semnul întrebării afirmaţiile preşedintelui cu privire la aprobarea unanimă a partidelor politice legată de amânarea desemnării unui nou prim ministru după alegerile prezidenţiale.

"Când au fost toate partidele de acord cu această variantă? Eu nu ţin minte", a spus Ludovic Orban.

Şeful statului i-a replicat că îi poate pune la dispoziţie stenogramele consultărilor de joi, cu condiţia ca acestea să nu fie făcute publice.

"Eu am urmărit cu atenţie declaraţiile partidelor de după consultările cu dumneavoastră şi nu am văzut în discursul niciunui partid. Sunt curios cine a venit cu această idee. Aveţi încredere că nu le facem publice documentele care nu au caracter secret", a susţinut Orban.

Traian Băsescu i-a explicat că stenogramele nu sunt secrete, dar că nu le-a făcut niciodată publice pentru că "nu s-ar mai discuta cinstit dacă s-ar şti că Preşedinţia le face publice".

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close