Antena 3 CNN Politică Orban, în ședința PNL: „Am reușit o premieră în ultimii 30 de ani de democrație șchioapă”. Primele speculații privind un guvern minoritar PNL

Orban, în ședința PNL: „Am reușit o premieră în ultimii 30 de ani de democrație șchioapă”. Primele speculații privind un guvern minoritar PNL

Orban, în ședința PNL: „Am reușit o premieră în ultimii 30 de ani de democrație șchioapă”. Primele speculații privind un guvern minoritar PNL
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Oct 2019   •   10:00

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, vineri dimineață, în ședința Biroului Permanent Național, înainte de a merge la consultările de la Palatul Cotroceni, că Partidul Național Liberal a reușit o premieră în ultimii 30 de ani, și anume a reușit să dea jos un Guvern PSD din Opoziție.

”Am stabilit o premieră în ultimii 30 de ani de democraţie şi de tranziţie, care sperăm să se încheie odată cu moţiunea de cenzură, anume am reuşit să dăm jos, ca Opoziţie, un guvern PSD. Niciodată în ultimii 30 de ani Opoziţia nu a reuşit să dea jos un urmaş al FSN, urmaş al fostului Partid Comunist, indiferent cum s-a numit el: FDSN, PDSR. Este prima dată când Opoziţia democratică reuşeşte să dărâme Partidul Comunist, travestit sub tot felul de haine mai moderne. (...) Cele 238 de voturi obţinute la moţiunea de cenzură au fost pentru a pune punct acestei guvernări. În evoluţia ulterioară a tuturor actorilor politici care au participat la acest efort de a opri PSD să facă rău României (...) va începe o perioadă de dialog, de consultare cu toţi posibilii parteneri pe care îi avem pentru a degaja o soluţie bună pentru România", a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Conform unor surse din PNL, citate de stiripesurse.ro, Ludovic Orban le-a spus colegilor din PNL că varianta care se conturează este cea a unui Guvern minoritar construit în jurul PNL.

”Din discuțiile avute rezultă că UDMR va sprijini un guvern minoritar PNL, ALDE va sprijini aceeași variantă, iar PMP ar dori să intre la guvernare cu miniștri”, a spus Ludovic Orban.

La nivel public și cei de la USR au spus că vor sprijini un guvern minoritar PNL, dacă nu va fi acceptată varianta anticipatelor.

×
Subiecte în articol: motiune de cenzura Ludovic Orban
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close