Orban: Parlamentarii PNL nu votează nicio moţiune de cenzură

28 Ian 2020   •   16:50
Orban: Parlamentarii PNL nu votează nicio moţiune de cenzură foto: Agerpres

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că parlamentarii PNL nu vor vota nicio moţiune de cenzură, precizând însă că, "practic", se intră în procedura alegerilor anticipate dacă va trece moţiunea de cenzură pe care PSD intenţionează să o depună după asumarea răspunderii Guvernului pe tema alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Întrebat la Parlament dacă parlamentarii PNL sunt dispuşi să voteze o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern pentru a declanşa procedura alegerilor anticipate, Orban a spus: "Nu. Mă îndoiesc că parlamentarii PSD vor veni cu mic cu mare să voteze această moţiune de cenzură.

Dacă această moţiune trece, intrăm practic în procedură de anticipate. PNL nu va vota nicio învestire de Guvern, probabil şi USR e în aceeaşi situaţie, probabil şi alte formaţiuni care susţin ideea anticipatelor şi vom ajunge la anticipate şi mă îndoiesc că se vor bucura foarte mult parlamentarii PSD, care, mai mult de jumătate, vor rămâne în afara Parlamentului. (...) Parlamentarii PNL nu votează nicio moţiune de cenzură".

El a precizat că "grupurile parlamentare ale PNL sprijină Guvernul PNL şi sprijină proiectele pe care le iniţiază Guvernul PNL în conformitate cu programul de guvernare"

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close