Antena 3 CNN Politică Orban: Plenul Camerei şi nu comisia are competenţe în soluţionarea reclamaţiei Elenei Udrea

Orban: Plenul Camerei şi nu comisia are competenţe în soluţionarea reclamaţiei Elenei Udrea

Orban: Plenul Camerei şi nu comisia are competenţe în soluţionarea reclamaţiei Elenei Udrea
Sursa foto: Ludovic Orban
10 Sep 2009   •   13:37

Comisia de anchetă a achiziţiilor de la Ministerul Turismului şi-a declinat joi competenţa în domeniul soluţionării plângerii ministrului Elena Udrea cu privire la ilegalitatea acestui for. Preşedintele comisiei, liberalul Ludovic Orban a declarat că această structură nu are competenţe în domeniu, chiar dacă Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor le-a trimis spre soluţionare reclamaţia ministrului Turismului. În opinia lui Orban, singurul for abilitat să efectueze modificări în legătură cu regulamentul unei comisii de anchetă este cel care a dat mandatul, plenul Parlamentului. În altă ordine de idei, preşedintele comisiei de anchetă a anunţat că astăzi au fost aprobate cele trei expertize comandate, urmând ca miercuri să fie finalizat raportul final în cazul Udrea, iar cel târziu joi să fie votat pentru a fi remis conducerii Camerei.

?Noi nu avem competenţe de a soluţiona o astfel de sesizare. Sigur, vom redacta un răspuns, dacă Biroul Permanent tot ne-a remis contestaţia. Singurul for abilitat să modifice însă regulamentul comisiei este plenul Camerei Deputaţilor. Nu suntem noi în măsură să judecăm acele plângeri formulate, de aceea nu ne vom pronunţa la fel ca ministrul Turismului despre lucruri în care nu avem nici un fel de competenţă? a subliniat Orban, arătând că membrii comisiei de anchetă sunt puşi în situaţia ingrată de a soluţiona o contestaţie care vizează propria sa funcţionare.

În paralel, preşedintele comisiei a anunţat că a fost aprobat conţinutul celor trei expertize comandate: cea privind achiziţiile publice ale Ministerului Turismului, pe dosarele de achiziţii care au fost primite, raportul privind execuţia bugetară a acestui minister privind oportunitatea cheltuielilor efectuate sub conducerea Elenei Udrea şi raportul privind site-ul acestei instituţii, întocmit de expertul IT angajat de către comisie.

Totodată fiecare membru al comisiei a prezentat colegilor partea din raport pe care a fost mandatat să o elaboreze.

?Marţi, cel târziu miercuri o să avem deja proiectul de raport final, iar miercuri sau cel târziu joi p sa-l adoptăm pentrua fi remis Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor? a precizat Orban care a refuzat să prezinte eventualele concluzii ale acestui raport pe motiv că s-ar antepronunţa înainte de aprobare.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close