Antena 3 CNN Politică Orban: PNL va introduce moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe Coduri

Orban: PNL va introduce moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe Coduri

Orban: PNL va introduce moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe Coduri
Sursa foto: ludovic orban
19 Mai 2009   •   03:40

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni la finalul şedinţei Consiliului Naţional Executiv că liberalii îşi menţin intenţia de a introduce o moţiune de cenzură în situaţia în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe Codurile juridice.

"Poziţia noastră este poziţia oficială, pe care am stabilit-o, şi anume că PNL optează pentru o dezbatere publică largă, prin procedură parlamentară, nu prin asumarea răspunderii", a spus Orban, precizând că PNL îşi menţine intenţia de a introduce o moţiune de cenzură în situaţia asumării răspunderii guvernamentale asupra Codului civil şi penal.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a refuzat să comenteze decizia coaliţiei guvernamentale privind adoptarea Codurilor prin asumarea răspunderii Guvernului. La finalul lunii martie el declara că Delegaţia Permanentă a PNL a decis, de principiu, depunerea unei moţiuni de cenzură pe Coduri, în situaţia în care puterea va decide angajarea răspunderii pentru aceste acte normative.

Antonescu afirma că, la propunerea lui Bogdan Olteanu, Delegaţia Permanentă a luat în unanimitate "o decizie de natură politică", sub forma unei recomandări pentru grupurile parlamentare PNL. "Dacă Guvernul Boc îşi va asuma răspunderea asupra Codurilor, ca procedură parlamentară, va încerca să le treacă fără dezbatere prin Parlament, atunci parlamentarii noştri vor iniţia o moţiune de cenzură", a anunţat preşedintele PNL.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close