Antena 3 CNN Politică Orban: PNL va vota împotriva proiectului de buget, dacă nu sunt acceptate propriile amendamente

Orban: PNL va vota împotriva proiectului de buget, dacă nu sunt acceptate propriile amendamente

Orban: PNL va vota împotriva proiectului de buget, dacă nu sunt acceptate propriile amendamente
Sursa foto: Ludovic Orban
04 Ian 2010   •   14:53

PNL va vota împotriva bugetului considerat unul "de sacrificiu", dacă amendamentele liberale nu vor fi acceptate, a anunţat, luni, prim-vicepreşedintele liberal, Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului. În opinia liderului PNL, proiectul de buget propus de PD-L şi UDMR este "cel mai prost din ultimii 20 de ani" şi "nu are capacitatea să răspundă nevoilor României".

"Am hotărât că, în cazul în care amendamentele noastre nu vor fi acceptate de majoritatea parlamentară, vom vota împotriva bugetului, decizie care este luată în unanimitate de membrii Biroului Politic al PNL. Este cel mai prost buget pe care l-a avut România în ultimii 20 de ani. Nu are capacitatea să răspundă nevoilor României. Este un buget de sacrificiu, care se bazează pe perpetuarea crizei şi pe trimiterea în şomaj a sute de mii de concetăţeni", a afirmat Ludovic Orban.
El a precizat că amendamentele care vor fi formulate de parlamentarii PNL pe marginea proiectului de buget pe anul 2010 vor porni de la programul de guvernare al PNL care propune, printre altele, eliminarea impozitului forfetar şi calcularea punctului de pensie ca 45% din salariul mediu, reducerea fiscalităţii, 6% pentru Educaţie, 4% pentru Sănătate, 1% pentru Cercetare şi minim 2% pentru Apărare.

Orban a arătat că PNL va formula câteva sute de amendamente, acestea nefiind încă centralizate deoarece sunt aşteptate amendamentele parlamentarilor săi.

"Fiecare parlamentar este reprezentantul locuitorilor din colegiul lor. În mod evident, orice parlamentar liberal va depune amendamente şi rămâne de văzut care dintre acestea vor fi aprobate", a arătat Orban.
Parlamentarii au posibilitatea de a depune până la data de 7 ianuarie amendamente pentru acest proiect legislativ. Între 7 şi 10 ianuarie, bugetul va intra în dezbaterea comisiilor de buget-finanţe, urmând ca 11 şi 14 ianuarie planul reunit al Parlamentului să ia în discuţie şi să supună votării proiectul de buget pe anul 2010.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PNL buget amendamente proiect Ludovic Orban vot
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close