Antena 3 CNN Politică Orban, scrisoare deschisă către Tudose: „Nu stați cu mâinile încrucișate”

Orban, scrisoare deschisă către Tudose: „Nu stați cu mâinile încrucișate”

Orban, scrisoare deschisă către Tudose: „Nu stați cu mâinile încrucișate”
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Dec 2017   •   17:34

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a transmis, marţi, o scrisoare deschisă premierului Mihai Tudose, cerându-i să oprească „atrocităţile” propuse pentru modificarea legilor Justiţiei şi să nu se comporte ca o marionetă sforărită de grupul toxic Dragnea–Tăriceanu

„Vă somez să luaţi atitudine faţă de acest derapaj de la democraţie în acest moment! În mod efectiv, să-i convingeţi pe parlamentarii PSD-ALDE care vă sprijină să nu voteze aceste legi, care lovesc dur în temelia democraţiei, răstoarnă conceptul de dreptate în societate, suprimă independenţa Justiţiei, afectează drepturile şi libertăţile fundamentale. În caz contrar, dacă legile vor fi adoptate şi dacă ele contravin flagrant punctelor de vedere publice exprimate de dumneavoastră, nu vă rămâne de făcut decât un singur lucru: să vă depuneţi mandatul de prim-ministru”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, în scrisoarea deschisă pe care i-a transmis-o premierului.

Ludovic Orban a afirmat că oricât şi-ar dori premierul să dea senzaţia că este „paralel” cu deciziile din Parlament privitoare la modificarea legislaţiei din Justiţie şi celei din domeniul penal, nu poate păcăli pe nimeni dintre cei cu o minimă inteligenţă.

„(...) Nimic din ceea ce îşi permite să facă PSD-ALDE în Parlament nu ar fi posibil fără acordul tacit al dumneavoastră. Dacă de ochii lumii credeţi că jucaţi într-o scenetă de tipul „poliţistul bun – poliţistul rău”, vă asigur că este cea mai odioasă şi de prost gust piesă jucată vreodată în România. Continuarea acestor demersuri parlamentare, în acest mod abuziv, nu face decât să radicalizeze mişcările de protest din societate. (...) Ce-i veţi spune unei persoane apropiate atunci când va fi victima unei infracţiuni care nu va putea fi dovedită? Că trebuia scăpat Dragnea şi Tăriceanu şi «asta-i viaţa»?”, mai spune Orban.

Liberalul îi cere premierului să nu le ia românilor dreptul la Justiţie şi să nu aşeze agresorii deasupra victimelor. „Nu afectaţi drepturile şi libertăţile majorităţii cetăţenilor pentru a oferi privilegii unei grupări de potentaţi. Nu aşezaţi agresorii deasupra victimelor. Nu-i aduceţi pe oameni în pragul disperării pentru a-şi face dreptate singuri”, spune Orban

„Nu staţi cu mâinile încrucişate în faţa căsăpirii legilor Justiţiei şi a legilor în domeniul penal, nu vă comportaţi ca o marionetă sforărită de grupul toxic Dragnea – Tăriceanu, nu acceptaţi postura de slugă care îşi ronţăie liniştită ciolanul primit, în vreme ce în faţa dumneavoastră se petrec aceste atrocităţi. Românii nu vor uita şi nu vor ierta un astfel de comportament”, a conchis liderul PNL.

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close