x close

Orban, semnal de alarmă în privința majorării salariului minim: „Mulți angajați își pierd locul de muncă”

de A.M.P    |    08 Noi 2019   •   11:35
Orban, semnal de alarmă în privința majorării salariului minim: „Mulți angajați își pierd locul de muncă” sursa foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat că pentru a stabili salariul minim, România trebuie să țină cont de o formulă de calcul stabilită de UE în 2015, bazată pe indicatori obiectivi. Mai mult, Orban a subliniat, în ceea ce privește majorarea salariului minim, că ”drumul spre iad e pavat cu bune intenții”.

”De multe ori, stabilirea salariului minim se întoarce tocmai împotriva celor pentru care măsura este luată, pentru că foarte mulți își pierd locul de muncă dacă salariul minim se duce mult mai sus decât nivelul la care este suportat, pentru că foarte multe companii, în momentul în care nu mai au profitabilitate, fie își încetează activitatea, fie se mută în altă parte, unde găsesc mână de lucru mai ieftină", a declarat, vineri, Ludovic Orban în cadrul evenimentului Topul Național al Firmelor Private din România.

Orban a explicat că Guvernul va crește salariul minim astfel încât să genereze și creștere economică.

"Aici trebuie făcute analize foarte serioase, pentru că mărirea salariului minim reprezintă un cost pentru fiecare companie. Nu poți să mărești numai salariul minim, există o grilă de salarizare care este stabilitî în funcție de ierarahia și de valoiarea muncii fiecărui angajat din firma respectivă, ori creșterea costului nu e numai creșterea costului cu salariul minim pentru persoanele care au salariul minim, ci este o creștere care îți afectează toți angajații din companie. Vom creșete salariul minim astfel încât să facem bine economiei, să generăm pe de o parte și un avantaj pentru cei care lucrează pe salariul minim să aibă o creșter dar să dăm și un stimul mediului de afaceri și nu să creăm o frână sau un handicap pentru mediul de afaceri", a precizat Ludovic Orban.

Citește și: 

Ludovic Orban lansează acuzații incendiare: Deficitul bugetar, mai mare de 2,8%. A fost mascat pe spinarea mediului de afaceri

Citeşte mai multe despre:

salariu minim Ludovic Orban
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati