Antena 3 CNN Politică Orban: Sesizarea Guvernului mi se pare puerilă. Oricând DNA va dori să vorbim, eu sunt la dispoziţia lor

Orban: Sesizarea Guvernului mi se pare puerilă. Oricând DNA va dori să vorbim, eu sunt la dispoziţia lor

Orban: Sesizarea Guvernului mi se pare puerilă. Oricând DNA va dori să vorbim, eu sunt la dispoziţia lor
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Apr 2015   •   17:31
Direcţia Naţională Anticorupţie a primit o sesizare de la Corpul de Control al Guvernului, în care apar numele lui Ludovic Orban şi Varujan Vosganian. Sesizarea face referire la contractele pentru realizarea şoselei "Transalpina". 
 
Corpul de control al Guvernului susţine că ar putea fi vorba despre abuz în serviciu, iar prejudiciul ar fi de aproape 400 de milioane de lei
 
Ludovic Orban a explicat, într-o intervenţie telefonică în emisiunea "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, că nu îl miră faptul că apare în această sesizare. 
 
"Faptul că este sesizat DNA de Corpul de control al Guvernului Ponta nu mă miră. Mi se pare complet lipisită de fundament decizia de a sesiza DNA. Sigur că oricând DNA va dori să obţină punctul meu de vedere, eu sunt la dispoziţia lor."
 
Întrebat dacă a fost chemat la DNA pentru a da explicaţii referitoare la acest caz, Orban a explicat că nu a fost chemat, dar este dispus să răspundă oricărei solicitări din partea procurorilor. 
 
"Nu am fost chemat, nici măcar nu am fost întrebat. Ar fi putut cineva de la Corpul de Control să ceară un punct de vedere, cred eu. Suntem într-o societate civilizată şi întreaga argumentaţie mi se pare puerilă. Adică Corpul de Control susţine că eu aş fi creat un prejudiciu prin decizia pe care aş fi luat-o de a se fi realizat Transalpina prin contract de credit-furnizor. În primul rând, contractul de credit-furnizor este un contract legal, care a mai fost întrbuinţat care nu are aspect de nelegalitate. Corpul de Control se bazează, în cea ce suţine, că eu aş fi determinat realizarea acestui contract pe o notă a unui adjunct, bazată pe o discuţie verbală. Din câte ştiu eu, deciziile se iau în scris, nu în baza unei discuţii verbale. Al doilea lucru - şi dacă aş fi luat această decizie, nu ar fi fost nimic ilegal. Pentru că acel tip de contract este legal. 
 
Orban a amintit că acest subiect a mai fost atins în anii precedenţi şi a explicat de fiecare dată când a fost nevoie.
 
"Povestea asta cu Transalpina. Nu sunt prima oară subiectul unei discuţii pe tema asta. Am mai furnizat explicaţii publice pe această temă. Eu nu am văzut niciodată, sub nicio formă, să se impute vreunui ordonator de credite costurile finanţării pentru toate obiectivele de investiţii care sunt realizate prin credite. Ar fi culmea ca acum să îl luăm pe Oprescu la bătaie că face emisie de obligaţiuni pentru o finanţare."
 
Întrebat dacă Nelu Iordache, al cărui nume apare în acest dosar, ar fi făcut vreun denunţ în acest dosar, Orban a recunoscut că nu ştie nimic despre aşa ceva. 
 
"Nu ştiu să se fi întâmplat asta şi nici nu văd ce ar putea să denunţe domnul Nelu Iordache. Sunt mai mulţi PSD-işti care vorbeste despre subiectul ăsta. Şeful ANAF, Sebi Ghiţă, Ponta. Eu nu am nimic de ascuns. Când voi fi chemat să explic, voi merge să explic."
 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close