Antena 3 CNN Politică Orban: „Solicităm apăsat Guvernului să anuleze reglementarea privind introducerea split TVA”

Orban: „Solicităm apăsat Guvernului să anuleze reglementarea privind introducerea split TVA”

Orban: „Solicităm apăsat Guvernului să anuleze reglementarea privind introducerea split TVA”
Sursa foto: FOTO: Agerpres
18 Oct 2017   •   17:10

PNL cere Guvernului să anuleze în integralitate reglementarea privind introducerea split TVA, considerând că este  „o aberație fiscală", a declarat, miercuri, președintele PNL Ludovic Orban.

 „Solicităm apăsat Guvernului să anuleze reglementarea privind introducerea split TVA în integralitate pentru că deja ordonanța adoptată a determinat toate companiile să realizeze un efort pentru pregătirea introducerii acestei aberații fiscale care generează costuri suplimentare pentru fiecare companie și generează o stare de neliniște și de neîncredere în general în mediul privat", a afirmat Orban, la Parlament.

El a spus că Guvernul trebuie să emită o Ordonanță de urgență de abrogare a reglementărilor pentru contul separat TVA, menționând că liberalii au demarat o campanie de strângere de semnături împotriva acestei măsuri.

 „Cerem apăsat Guvernului să emită o Ordonanță de urgență pentru abrogarea reglementărilor din ordonanța de urgență prin care au introdus split TVA. PNL a derulat și continuă să deruleze o campanie de strângere de semnături de la angajați din sectorul privat, persoane fizice autorizate, patroni, manageri, antreprenori. La ora actuală avem strânse zeci de mii de semnături împotriva introducerii acestei măsuri", a adăugat Orban.

El a spus că din sutele de mii de firme din România nu sunt mai mult de 1.000 de firme care să fi optat pentru plata defalcată a TVA.

 „Nu înțeleg de ce Guvernul se încăpățânează să nu emită acest act normativ, în condițiile în care am văzut că firme importante din România din zona PSD nu au optat pentru contul special pentru plata TVA, Tel Drum spre exemplu, celebra firmă din anturajul domnului Dragnea. Noul ministru Felix Stroe care a condus RAJA nu a optat pentru contul special pentru TVA, firma Dobre și fiii, a ministrului Turismului, firma domnului Tăriceanu, de asemenea, nu a optat pentru contul diferențiat pentru plata TVA. Toate firmele în care apar ca acționari membri ai Guvernului: Marcel Ciolacu, Grațiela Gavrilescu, Florin Bodog, Lucian Romașcanu, Lucian Șova, Viorel Ilie, Ilan Laufer nu au aplicat pentru plata defalcată a TVA. Din sutele de mii de firme din România nu cred că sunt mai mult de 1.000 de firme care să fi optat pentru plata defalcată a TVA", a adăugat Orban.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Orban guvernului
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close