Antena 3 CNN Politică Orban va anunţa cu 48 de ore înainte de Congresul PNL funcţia pentru care va candida

Orban va anunţa cu 48 de ore înainte de Congresul PNL funcţia pentru care va candida

Orban va anunţa cu 48 de ore înainte de Congresul PNL funcţia pentru care va candida
Sursa foto: Ludovic Orban
10 Feb 2010   •   10:23

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban va anunţa public funcţia la care va candida la Congresul extraordinar din martie, cu 48 de ore înainte de începerea Congresului. În ceea ce priveşte criticile sale privitoare la lipsa spriritului liberal în partid, Orban a ţinut să sublinieze că această afirmaţie nu l-a vizat pe liderul partidului, Crin Antonescu.
"În momentul în care va fi adoptat proiectul de statut cu 48 de ore înainte de data Congresului voi anunţa public funcţia pe care voi candida", a declarat Ludovic Orban, marţi seară, la Antena3.
Surse liberale susţin că acesta ar putea lua în considerare o eventuală candidatură împotriva lui Antonescu dacă actualul lider de partid va susţine doleanţele vicepreşedinţilor PNL de desfiinţare în statut a funcţiei de primvicepreşedinte şi de introducere a candidaturii la Congres pe liste închise, pe bază de moţiuni.
Liderul PNL a precizat că spune de 20 de ani că "liberalismul înseamnă o competiţie liberă" şi că nu s-a referit la Crin Antonescu când a rostit-o recent.
"Am spus asta şi în urmă cu 20 de ani, cu 18 ani, în 2020 la congresul cu Stolojan, în 2005 la congresul cu Tăriceanu. Nu am spus nimic. Nu m-am referit nici la domnul Antonescu... Nu mai spun nimic. Să nu vă supăraţi pe mine. Nu cred că românii sunt interesaţi de aceste frâmântări internedin partidele politice. E normal că după orice scrutin în care evident au fost nişte rezultate, practic au loc congrese ăn care baza partidului e chemată să decidă conducerea partidului. Nu-mi place să vorbesc public despre chestiuni care ţin de bucătăria internă a partidului", a spus Orban.
Ludovic Orban afirmase în aceeaşi zi la Parlament, în replică la întrebarea privind candidatura sa pentru şefia PNL, că el va susţine la Congres aceleaşi puncte de vedere pe care le afirmă de aproape 20 de ani, spunând că "liberalismul înseamnă în primul rând o competiţie liberă" şi nu o candidatură pe moţiuni.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară pentru Realitatea Tv, că e posibil ca Ludovic Orban să nu facă parte din echipa sa, având în vedere divergenţa pe care o au asupra alegerii noii conduceri a PNL pe moţiuni. Antonescu a menţionat însă că Orban vrea să facă parte din echipa sa.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Orban PNL candidatura functie Congres critici
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close