Antena 3 CNN Politică Orban va candida la şefia PNL numai după instalarea lui Antonescu ca preşedinte la Cotroceni

Orban va candida la şefia PNL numai după instalarea lui Antonescu ca preşedinte la Cotroceni

Orban va candida la şefia PNL numai după instalarea lui Antonescu ca preşedinte la Cotroceni
Sursa foto: Luovic Orban, Crin Antonescu
27 Mai 2009   •   14:37

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că va candida la şefia PNL numai după ce acest post va fi vacantat prin alegerea lui Crin Antonescu drept preşedinte al României. Orban a infirmat informaţiile conform cărora ar avea vreun diferend cu Crin Antonescu, reamintind că el a fost cel care l-a susţinut pe Antonescu la şefia PNL, precum şi candidatura acestuia la preşedinţie.
"Sigur că, după ce va ieşi preşedinte al României, în mod evident, nu-mi ascund intenţia, dacă va exista un sprijin, de a candida la preşedinţia PNL. Dar numai cu condiţia ca domnul Antonescu să iasă preşedintele României şi postul de preşedinte al PNL să rămână vacant. Toţi cei care cunosc bine PNL ştiu că eu sunt cu domnul Crin Antonescu prieten, poziţiile noastre de-a lungul timpului au fost extrem de apropiate şi asta de 20 de ani. Orice speculaţie privind existenţa unor diferenţe de opinii sau divergenţe între mine şi domnul Crin Antonescu este gratuită, neavenită, neadevărată şi răuvoitoare", a spus Orban.
Liderul liberal a explicat şi de ce nu-l însoţeşte pe Antonescu în toate vizitele de promovare a eurocandidaţilor partidului în teritoriu: s-ar "călca pe picioare" dacă el şi restul liderilor PNL s-ar deplasa toţi în acelaşi loc. Orban a pus scenariul răcirii relaţiilor cu Antonescu pe seama unor colegi de partid care vor să creeze imaginea unei lipse de susţinere a noului preşedinte liberal în partid.
"Vor să sugereze că nu există solidaritate în sprijinirea lui Crin. Această teorie vine pe aserţiunea că domnul Antonescu n-ar avea un partid puternic în spate. Sunt cel mai puternic susţinător al domnului Antonescu şi domnul Antonescu are în spate cel mai puternic partid", a afirmat Orban.
Primvicepreşedintele PNL s-a declarat convins că Antonescu va câştiga alegerile prezidenţiale.
"Crin Antonescu va câştiga alegerile prezidenţiale, e convingerea mea clară. Şi va rămâne vacant postul de preşedinte al PNL", a conchis Orban.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close