Antena 3 CNN Politică Orban, după calendarul audierii miniştrilor: Votul vrem să fie joi sau cel mai târziu luni. Boicotul îi va face de râs

Orban, după calendarul audierii miniştrilor: Votul vrem să fie joi sau cel mai târziu luni. Boicotul îi va face de râs

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că vrea ca votul de învestire a noului guvern să aibă loc joi sau, cel mai târziu, lunea viitoare.

Orban, după calendarul audierii miniştrilor: Votul vrem să fie joi sau cel mai târziu luni. Boicotul îi va face de râs
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    02 Mar 2020   •   13:23

"Vrem ca votul să fie joi sau cel mai târziu luni", a declarat Orban, luni, după ce a fost anunţat calendarul audierii miniştrilor viitorului guvern.

"Suntem în situaţia în care din cauza chiului, boicotului PSD nu s-a reuşit finalizarea procedurii în termenul stabilit de regulamentul celor două Camere. Eu mi-am depus mandatul, Florin Cîţu a fost desemnat de preşedintele României să formeze guvernul, am depus lista guvernului şi programul de guvernare, solicităm derularea procedurilor în conformitate cu prevederile constituţionale şi ale regulamentului celor două camere, astfel încât să se înfăptuiască prevederile Constituţionale", a spus Orban.

Orban a mai spus că un eventual boicot al PSD îi va face de râs pe aceştia.

Vineri, Florin Cîţu scria pe Facebook că am depus lista miniștrilor și programul de guvernare.

„Mandatul meu este clar: formarea unei majorități parlamentare cât mai repede. Începând de luni, împreună cu echipa de negociere a PNL, voi avea întâlniri cu partidele parlamentare pentru a forma o majoritate. Știu că se poate! Cer public PSD să nu mai întârzie calendarul de învestire a guvernului în Parlament”, scria Cîţu.

Nu au fost făcute mari modificări în componenţa guvernului. Singura modificare este la Ministerul Finanţelor, acolo unde cel care a fost desemnat în Biroul Executiv al PNL este Lucian Heiuş.

Miniştrii lui Florin Cîţu vor începe să fie audiaţi de marţi şi ar mai putea aştepta o săptămână până la votul de învestire.

Aceasta este propunerea PSD şi, având în vedere că ei au majoritatea în conducerea Parlamentului, cel mai probabil acesta va fi calendarul.

Orban: Votul vrem să fie joi sau cel târziu luni

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close