Antena 3 CNN Politică Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal, adoptată de plenul Senatului

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal, adoptată de plenul Senatului

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal, adoptată de plenul Senatului
Sursa foto: FOTO: Agerpres
04 Dec 2017   •   17:59

Ordonanţa de urgenţă 79/2017, prin care a fost modificat Codul Fiscal, a fost adoptată luni de Senat cu 71 de voturi ”pentru” şi 37 de voturi ”împotrivă”, urmând ca actul normativ să fie transmis Camerei Deputaţilor, care este forul decizional.

OUG 79/2017 a primit miercurea trecută raport de adoptare cu amendamente în comisia de buget a Senatului cu 6 voturi ”pentru” şi 2 abţineri.

Unul dintre amendamentele adoptate de comisia de buget a Senatului prevede că firmele care realizează venituri până la un milion de euro, cele care au un capital social de minimum 45.000 de lei şi cu cel puţin doi angajaţi pot opta între impozitul pe profit şi impozitul pe cifra de afaceri.

„Am considerat în Comisie că este corect să lăsăm la decizia companiilor, să opteze pentru una dintre cele două variante: impozit pe cifra de afaceri sau pe profit, cu anumite condiţii – să aibă capital social de minim 45.000 de lei şi să aibă minim doi angajaţi. Ştim foarte bine că sunt companii care nu au niciun angajat declarat şi prin această măsură scoate la lumină undeva la, am spus eu, 200.000 de locuri de muncă”, a spus preşedintele comisiei de buget, senatorul PSD Eugen Teodorovici, potrivit news.ro.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close