Antena 3 CNN Politică Ordonanţa tichetelor de vacanţă, adoptată de senatori

Ordonanţa tichetelor de vacanţă, adoptată de senatori

Ordonanţa tichetelor de vacanţă, adoptată de senatori
Sursa foto: Vacanta
25 Mar 2009   •   13:55

Senatorii au adoptat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă privind acordarea tichetelor de vacanţă. Adoptată cu 58 de voturi "pentru", 16 "împotrivă" şi 5 abţineri, actul normativ prevede că instituţiile din sectorul bugetar pot emite tichete de vacanţă, cu valori nominale de 10, 20, 30, 40 şi 50 lei, urmând să plătească unităţilor afiliate cu care au încheiat contracte pentru decontarea tichetelor de vacanţă contravaloarea acestora, după prestarea serviciilor de turism.
Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariaţilor sub formă de tichete de vacanţă este contravaloarea a şase salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal.
Angajatul care a beneficiat de tichete de vacanţă nu mai beneficiază de prima de vacanţă în cursul anului respectiv sau de bilete de odihnă.
Guvernul estimează că în 2009 aproximativ 100.000 de angajaţi ar putea beneficia de tichete de vacanţă, iar scutirile la impozite prevăzute de lege ar putea diminua cu 35.992.800 lei încasările la bugetul de stat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Senat adoptare ordonanta tichete vacanţă
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close