Antena 3 CNN Politică Organizarea alegerilor prezidenţiale, miza uriaşă a votului din Parlament

Organizarea alegerilor prezidenţiale, miza uriaşă a votului din Parlament

Organizarea alegerilor prezidenţiale, miza uriaşă a votului din Parlament
Sursa foto: Foto: Facebook/ Klaus Iohannis
04 Noi 2019   •   11:21

Președintele Klaus Iohannis priveşte cu îngrijorare spre Parlament mai ales că miza uriaşă a votului de azi o reprezintă organizarea alegerilor prezidenţiale. Dacă noul guvern nu va obţine votul de învestitură, primul tur al prezidenţialelor va fi organizat de oamenii Vioricai Dăncilă. 

Antena 3 prezintă trei scenarii posibile ce sunt luate în calcul de președintele Iohannis, care așteaptă votul de astăzi din Parlament: 

1. Dacă Guvernul Orban primește votul de încredere în Parlament, cel mai probabil Ludovic Orban și miniștrii săi vor merge în următoarele ore la Palatul Cotroceni pentru a depune jurământul, urmând ca marți sau cel târziu miercuri să aibe loc prima ședință de Guvern.

2. Dacă Guvernul Orban nu primește votul de încredere, Klaus Iohannis este obligat să facă o nouă nominalizare de premier.

3. Nu se va întruni cvorum la votul de învestitură din Parlament, astfel că ședința celor două Camere va fi reprogramată.

Plenul reunit al Parlamentului se reuneşte, luni, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Ludovic Orban. Şedinţa începe la ora 14,00. Conform programului, premierul desemnat Ludovic Orban va prezenta programul de guvernare şi lista Guvernului. Vor avea loc dezbateri urmate de votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii liste a Guvernului.

×
Subiecte în articol: alegeri prezidentiale Klaus Iohannis
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close