Antena 3 CNN Politică Pagina YouTube a Senatului riscă să fie închisă din cauza Dianei Şoşoacă: "Pentru că instigă la nepurtarea măştii”

Pagina YouTube a Senatului riscă să fie închisă din cauza Dianei Şoşoacă: "Pentru că instigă la nepurtarea măştii”

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Iulia Scântei, a declarat marţi că pagina de YouTube a instituției a fost amenințată cu închiderea, din cauza mesajelor senatoarei Diana Șoșoacă prin care instigă la nepurtarea măştii.

Pagina YouTube a Senatului riscă să fie închisă din cauza Dianei Şoşoacă: "Pentru că instigă la nepurtarea măştii”
de Mia Lungu    |    13 Apr 2021   •   17:36

“Pagina YouTube a Senatului a fost închisă pentru anumite înregistrări video cu luări de cuvânt ale Dianei Şoşoacă, pentru că instigă, contrar politicii asumate de canalul respectiv, la nepurtarea măştii”, a precizat Iulia Scântei.

”Pentru prima sesizare transmisă Senatului, a celor care gestionează politica YouTube online, s-a acordat un avertisment şi au fost şterse acele înregistrări video care figurau pe pagina YouTube a Senatului. A fost un termen scurt, acordat de ei, cu titlu de preaviz.

S-a explicat şi motivul pentru care vor fi şterse şi că repetarea postării pe canalul YouTube a acestor mesaje video, care instigă la nepurtarea măştii, vor fi interzise cu desăvârşire, inclusiv pagina Senatului, dacă nu se va conforma”, a mai explicat aceasta.

Diana Șoșoacă, scandal în Senat pentru că nu e lăsată să intre în sală

Diana Șoșoacă a avut o zi intensă, marți, la Senat. După ce s-a contrat cu Laura Scîntei pe tema măștii, a avut un nou schimb de replici și amenințări în fața intrării de la Comisia Juridică.

Pentru că i s-a refuzat intrarea pe motiv că nu poartă o mască regulamentară, Diana Șoșoacă a sunat la 112, afirmând totodată că a fost amenințată și agresată. 

"Vă bateţi joc de votul românilor. Eu sunt un angajat al poporului. Acum încălcaţi legea şi Constituţia. Vreau să văd ordinul scris că nu am dreptul să intru în această şedinţă", a spus Diana Şoşoacă. 

"Am fost lovită la picior. Dacă doamna Scîntei vrea să fiu bătută, atunci va avea plângere penală pentru instigare la violenţă. Cum vă permiteţi?", a mai spus senatoarea. 

Aceasta a mai afirmat că putea să stea fără mască în sala de şedinţe, graţie unei prevederi din regulament care intră în vigoare când într-o sală sunt mai puţin de 16 persoane. 

Șoșoacă: ”Îmi voi lua permis de port-armă și o să solicit pază non-stop”

Senatorul Diana Șoșoacă anunță că a depus plângere împotriva președintelui Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei, pentru că a fost bătută.

”În acest context îmi voi lua inclusiv permis de port-armă și o să solicit pază non-stop, dacă inclusiv în Parlamentul României ești bătut ca senator. România nu e stat de drept. În România s-a instaurat dictatura. Păi în Rusia e mai multă democrație decât în România de o mie de ori. Și în China e democrație”, spune Diana Șoșoacă.

Ea afirmă că a depus plângere penală împotriva președintelui Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei, împotriva „senatorului care m-a lovit cu pumnul în piept” și a doi angajați ai Senatului.

Diana Șoșoacă a provocat, din nou, un scandal în Parlament, după ce a intrat cu forța în Comisia Juridică, unde a fost invitată pentru a fi audiată înainte de a fi sancționată pentru comportamentul din Senat. Scandalul a pornit după ce președintele comisiei i-a cerut senatoarei să poarte mască.

Senatoarea a intrat cu forța în sală, păzită de doi angajați ai Senatului, și a susținut că „s-a dat ordin să fie bătută“.

Diana Şoşoacă a forţat până la urmă uşa de la intrarea în sala Comisiei Juridice şi a pătruns în interior

Chiar nu vă este rușine? Asta numiți voi colegialitate și parlamentarism? Să interziceți unui senator să intre să discute cu voi și să fie bătut la ușă? - a clamat senatoarea în fața membrilor Comisiei Juridice, după ce a reușit să ajungă în interior. Victoria a fost de scurtă durată deoarece ceilalţi senatori au început să părăsească sala de şedinţă. 

Senatoarea anti-mască a avut anterior și un schimb aprins de replici cu Laura Scîntei, de la PNL. Reprezentanta liberalilor i-a reproșat Dianei Șoșoacă faptul că masca sa protecţie e neconformă și i-a refuzat accesul în sala de ședință.

"Arătaţi-mi în legea 55 articolul care spune cum trebuie să arate o mască. Spune că trebuie să acopere gura şi nasul. A mea acoperă gura şi nasul. Plus că eu am adeverinţă care mă exceptează de la purtatul măştii. Mă lăsaţi să intru sau nu?", a răbufnit Diana Şoşoacă, potrivit Antena 3.

În stilul caracteristic, Șoșoacă a insistat: "Asta este masca pe care o am. Daţi-vă la o parte că nu sunteţi dvs poliţist". 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close