Antena 3 CNN Politică Paleologu este dispus să ofere 30% discount echipei Blaga, la cursurile sale de diplomaţie, retorică şi bune maniere

Paleologu este dispus să ofere 30% discount echipei Blaga, la cursurile sale de diplomaţie, retorică şi bune maniere

Paleologu este dispus să ofere 30% discount echipei Blaga, la cursurile sale de diplomaţie, retorică şi bune maniere
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Iun 2013   •   14:47
Deputatul PDL Theodor Paleologu afirmă că, în mod normal, liderii PDL vor respinge, luni, o propunere de excludere a sa formulată de Alin Popoviciu, precizând că, în semn de bunăvoinţă, oferă echipei Blaga 30% discount la cursurile sale de diplomaţie, retorică, bune maniere şi dezvoltare personală.
"Înţeleg că domnul Alin Popoviciu, care aduce prejudicii partidului prin fiecare apariţie în mass media, va propune în şedinţa BPN de luni excluderea mea din PDL. În mod normal BPN, compus şi din oameni cu scaun la cap, va respinge o asemenea aberaţie. Eu sînt un om paşnic, docil, cooperant. Nu caut cu tot dinadinsul să fiu dat afară din partid. Propun, aşadar, ca dovadă de bunăvoinţă, un discount de 30% pentru membrii echipei Blaga la oricare dintre cursurile mele. Avem cursuri de retorică, de diplomaţie, de protocol şi bune maniere, de etică politică, de psihologie şi dezvoltare personală. Utilitatea lor mi se pare evidentă pentru orice persoană publică", afirmă Paleologu într-un comunicat remis agenţiei Mediafax.
Deputatul PDL afirmă că îi poate aduce şi lui Alin Popoviciu "un plus de umanitate şi civilitate".
"Formula cursurilor este, în plus, foarte convenabilă pentru oameni politici angrenaţi într-o structură alienantă, deoarece vor putea interacţiona cu persoane active şi performante în viaţa reală: manageri, avocaţi, programatori, corporatişti, reprezentanţi autentici ai acelei clase mijlocii despre care vorbim atît de mult în discursurile noastre. Domnul Popoviciu crede că partidul l-a făcut om. Nu e de ajuns. Sînt un educator iscusit: chiar şi lui îi pot aduce un plus de umanitate şi civilitate. Nu strică niciodată. Dimpotrivă, ajută foarte mult", mai scrie Paleologu.
Vicepreşedintele PDL Alin Popoviciu declara, marţi, că va propune în şedinţa din 3 iunie a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu şi Daniel Funeriu, pe motiv că nu vede de ce trebuie ţinuţi în partid oameni care atacă în fiecare zi PDL.
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, spunea, joi, că există "colegi din partid" care atacă PDL folosind "aceeaşi retorică la fel ca USL", adăugând că aceste cazuri vor fi discutate în structurile formaţiunii, însă nu a dorit să spună numele celor care vor fi în discuţie sau posibilele sancţiuni.
Blaga declara, vineri, că în şedinţa de luni a BPN vor fi discutate cazurile unor membri ai partidului care au criticat formaţiunea, spunând că nu există o "listă de excluderi" şi că nu îşi doreşte să plece nimeni din PDL, însă este "deranjat de denigrări".
Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, a apreciat că ar fi "absurd" ca Theodor Paleologu să fie exclus din partid, dar, în ceea ce îi priveşte pe Teodor Baconschi şi pe Cristian Preda, ea a spus că aceştia nu critică, ci denigrează partidul, fiind mult mai "fioroşi" cu PDL decât cu USL.
Liderul PDL Sibiu, Ion Ariton, spunea, vineri, că "excluderile pentru presupuse delicte de opinie" sunt "o practică nepotrivită, cu efecte mortale pentru PDL" şi că în locul analizelor şi dezbaterilor interne "se doreşte eliminarea "recalcitranţilor".
Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu a demisionat, săptămâna trecută, din PDL, el adresându-i în acest sens o scrisoare scrisă de mână preşedintelui PDL, documentul fiind postat pe pagina de Facebook a fostului ministru al Educaţiei. "Stimate domnule preşedinte al PDL, Domnule Vasile Blaga, prin prezenta vă solicit să înregistraţi demisia mea din calitatea de membru al PDL. Am înţeles că este în discuţie o propunere de excludere a mea din partid, propunere care nu a fost respinsă public de conducere. Prefer să nu îi pun pe colegii din PDL în situaţia unui conflict de loialitate: să ridice mâna împotriva voinţei conducerii sau să ridice mâna împotriva unui coleg căruia nu au ce-i reproşa", scria Funeriu.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close