Antena 3 CNN Politică Paradisul arestului la domiciliu pentru bogaţii României

Paradisul arestului la domiciliu pentru bogaţii României

Paradisul arestului la domiciliu pentru bogaţii României
30 Aug 2015   •   11:24

Arestul la domiciliu poate fi mai mult o premiere decât o pedeapsă atunci când eşti unul dintre bogaţii României. Elena Udrea, Dorin Cocoş sau Radu Mazăre au fost obligaţi de judecători să stea în propriile locuinţe, pentru care ar fi renunţat la libertate şi oameni care nu aveau nicio condamnare.

 
Nicolae Ioţcu este ultimul dintre liderii locali din România cu averi fabuloase doborâţi de procurorii DNA. Averea acestuia a crescut considerabil după ce a ajuns în funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean, presa semnalând numeroase tranzacţii dubioase ale familiei sale. După numeroasele şpăgi, acesta şi-a construit un imperiu. Casa lui cu jacuzzi în curte şi piscină este una dintre cele mai impunătoare proprietăţi din Arad.
 
Un alt condamnat de lux a fost Elena Udrea. Fostul ministru şi-a vândut mai multe proprietăţi după divorţul de Dorin Cocoş şi s-a mutat cu chirie în cel mai exclusivist cartier rezidenţial din România, complexul Stejarii, unde un apartament depăşeşte uşor un milion de euro, iar chiriile ajung la câteva mii de euro pe lună. Elena Udrea a fost eliberată în luna mai după 72 de zile de arest. Protejata lui Traian Băsescu a reuşit să obţină arestul la domiciliu, după 10 zile petrecute la Penitenciarul Tărgşor şi alte 62 în arestul central.
 
Fostul soţ al blondei lui Băsescu şi fiul său au trăit un adevărat coşmar locativ când judecătorii au decis să îi plaseze pe amândoi în arest la domiciliu, în luxosul apartament în care locuiau. Fostul soţ al Elenei Udrea a încercat fără succes să convingă instanţa să-i permită să se mute cu chirie, în altă parte. Alin Cocoş, în schimb, visa la bunătăţile gătite de mama lui, martor în dosarul „Bica 2", cu care nu are dreptul să ia legătura. Magistraţii au păstrat însă această interdicţie şi au menţinut calvarul de a-l abliga să locuiască împreună cu tatăl.
 
Şi pentru Gheorghe Stelian, săgeata lui Dorin Cocoş, arestul la domiciliu a fost ca o frumoasă vacanţă. Arestatat în dosarul Bica pentru retrocedări ilegale, Stelian are una dintre cele mai spectaculoase case din Bucureşti, situată la câteva minute de Guvernul României
 
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a avut de ispăşit arestul la domiciliul  într-o impresionantă vilă mediteraneană, ridicată pe malul lacului Siutghiol. Casa are ieşire spre lac, iar în sufragerie are un debarcader pentru şalupă. Pe domeniul de peste patru mii de metri pătraţi, primarul şi-a amenajat o grădină cu vegetaţie luxuriantă.
 
Şi primarul de Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, s-a bucurat când a fost pedepsit să locuiască în vila de aproape 600 de metri pătraţi, protejată de camere de luat vederi, după ce a fost arestat în dosarul Microsoft.
 
Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, a suferit detenţia într-o vilă pe trei nivele. El a fost acuzat de abuz în serviciu în formă continuată şi de conflict de interese după ce ar fi dat contracte cu dedicaţie partenerilor săi de afaceri.
 
Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, arestat pentru trafic  şi cumpărare de influenţă, are oficial domiciliul într-o vilă impresionantă din Orşova. Imobilul este estimat la 100.000 de euro. Duicu nu ar fi locuit însă niciodată în această vilă, scriu cei de la Adevărul.
 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close