Antena 3 CNN Politică Parlamentari cu ştate vechi şi realizări puţine

Parlamentari cu ştate vechi şi realizări puţine

Parlamentari cu ştate vechi şi realizări puţine
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Oct 2015   •   13:35

Despre lipsa de chef a Parlamentarilor s-a vorbit mult şi probabil se va mai vorbi. Oricine doreste să vadă pentru ce îi plăteşte pe alesi poate să intre pe site-urile Camreie Deputatilor şi al Senatului sa verifice activitatea parlamentară. 

 
Şi s-ar putea să aibă un soc să afle că există parlamentari care au o vechime de 23 de ani , dar care nu au avut nicio initiativa legislativa. 
 
Iată câţia dintre ei: 


Deputatul Slavomir Gvozdenovici, din partea minoritatii sarbe, este in Parlament de 20 de ani, cu 5 mandate la activ. In tot acest timp, a avut 33 initiative legislative,deci nici măcar două pe an, dar se poate lauda cu "performanta" de 8 legi promulgate. Deci, cam una la trei ani.
 
Doua legi în trei ani de mandat. Cu asta s-a remarcat deputatul Costica Canacheu, in această legislatură. El este însă deputat la al 5-lea mandat, de 17 ani în Parlamentul României. Dacă ne uităm la sinteza legislaturii, vedem că deputatul a reuşit performanţa de a avea cam o lege promulgată pe an. Iniţiative a avut, dar probabil zac, uitate prin sertare.
 
Si deputatul Gheorghe Firczak se afla la al patrulea mandat, fiind de 15 ani in Parlament. Pana acum a venit cu ceva mai multe iniţiative, 40, din care doar 8 au fost promulgate. 
 
Deputatul Antal Istvan, desi este veteran, cu o experienta de 23 de ani in Parlamentul Romaniei a reusit pana acum sa isi puna semnatura pe doar 11 legi care au intrat în vigoare. La capitolul avere, insa, deputatul sta bine. Detine 5 terenuri in Harghita, Brasov si Covasna, 2 imobile in Brasov, si unul in Odorheiul Secuiesc. Istvan are o biblioteca persoanala cu peste 6.000 de carti, in valoare de 14.000 de euro, dar si 12 tablouri, ce valoreaza in jur de 6.000 de lei.
 
In total, Parlamentul Romaniei are 550 de senatori si deputati. Toti acestia ne costa anual 345 de milioane de lei.
 

×
Subiecte în articol: parlamentari legislativ
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close