Antena 3 CNN Politică Parlamentarii rătăciţi printre legi. Jurnaliştii Antena 3 i-au pus în dificultate cu o singură întrebare

Parlamentarii rătăciţi printre legi. Jurnaliştii Antena 3 i-au pus în dificultate cu o singură întrebare

Orice început este greu. O dovedesc din plin şi parlamentarii noştri. Deşi au început mandatul cu o lună de vacanţă în care au avut suficient timp să se documenteze pentru a afla care sunt tainele parlametare, mulţi nu au făcut asta şi au o grămadă de dileme. Politicienii nu ştiu lucruri elementare despre obiectul muncii lor: legile

Parlamentarii rătăciţi printre legi. Jurnaliştii Antena 3 i-au pus în dificultate cu o singură întrebare
de Georgiana Adam    |    03 Feb 2021   •   23:23

Conform Constituţiei, Parlamentul este forul care întocmește, dezbate şi aprobă toate legile după care ne ghidăm în societate, atât în domeniile profesional, social, cât și în educație, sănătate, cultură și securitate națională.

Jurnaliştii Antena 3 i-au pus în dificultate cu o singură întrebare. Majoritatea celor intervievaţi nu au reuşit să spună de câte feluri sunt legile.

Cel mai sincer deputat. Nu a aflat încă ce trebuie să facă în Parlament

Cel mai sincer parlamentar este Alin Coleşa de la AUR. Acesta recunoaşte direct că încă nu a aflat mare lucru despre ce trebuie să facă în Parlament, dar că se va documenta.

Nici în tabăra PSD lucrurile stau mai bine. Elena Stoica, deputat de Vrancea spune că cea mai mare problemă a sa este cu orientarea în Parlament şi spune că s-a rătăcit de multe ori. Rătăcită este şi când vine vorba despre legi.

''Nu am avut timp să mă acomodez, de ce să nu recunoaştem. E abia începutul'', spune Elena Stoica, deputat PSD.

Romulus Marius Damian, un alt deputat social-democrat merge pe principiul ''atacul este cea mai bună apărare''. Deputatul a refuzat să enumere câte feluri de legi sunt.

Şi Oana Ozmen de la USR consideră întrebărilor un atac.

''Astăzi facem un test, sau cum? Nu înțeleg întrebarea'', a spus Oana Ozmen, deputat USR.

Singurul deputat care a ştiut de câte tipuri sunt legile

Sunt însă şi cazuri fericite. Ciprian Titi Stoica, deputat AUR de Timiş este singurul care a ştiut de câte tipuri sunt legile. 

''Am reuşit să aflu şi le ştim acum. Sunt constituţionale, ordinare şi organice'', a spus Ciprian Titi Stoica, deputat AUR.

×
Subiecte în articol: paramentari legi intrebare parlament
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close