Antena 3 CNN Politică Cinci parlamentari cu salariile tăiate la jumătate, pentru şase luni, după scandalul din plen

Cinci parlamentari cu salariile tăiate la jumătate, pentru şase luni, după scandalul din plen

Comisia Juridică a adoptat sancţiuni mai dure pentru parlamentarii scandalagii. Potrivit proiectului, aleşii care fac scandal la şedinţele de plen vor avea indemnizaţiile tăiate, iar paza la şedinţele din Camera Deputaţilor va fi sportită.

de Alina Tănase    |    16 Mai 2023   •   14:32

Cei cinci parlamentari vor rămâne fără jumătate din indemnizația de parlamentar pentru o perioadă de 6 luni. Aşadar, vor primi doar 50% din indemnizaţie 

Aceasta este principala sancţiune, însă nu este singura.Timp de 3 luni, vor putea să ia cuvântul doar 10 secunde la şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor.

Acestea sunt sacţiunile votate în unanimitate la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor pentru cei cinci deputaţi, patru de la AUR şi unul neafiliat, care. săptămâna trecută, la şedinţa de plen au creat haos, atunci când au ocupat prezidiul şi nu l-au lăsat pe preşedintele de şedinţă să conducă şedinţa.

Citeşte şi: Scandal în Parlament, după ce s-a votat împotriva retragerii unor proiecte cerute de George Simion. "Parlamentul e o junglă/ Opriţi circul!"

Nu sunt însă singurele măsuri luate, pentru că, în afară de aceste sancţiuni pentru parlamentarii scandalagii, se spoteşte şi paza la şedintele de plen ale Camerei Deputaţilor. Vor fi închise uşile pe durate şedinţelor şi, de asemenea, va fi dublat numărul angajaților de la Direcţia Afaceri Interne a Parlamentului, angajaţii care se ocupă cu paza sălii de plen 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close